donderdag 18 oktober 2007

de Strik

Morgen ga ik een strik kopen voor mijn brugklasser, zijn eerste gala. En terwijl ik dat enigszins gestresst in mijn agenda schrijf, realiseer ik me ineens dat er heel over een strik na te denken valt.

"Alles is liefde",de film met op de poster het heerlijke cadeautje Carice van Houten met een grote strik om haar heen

De strik is hot! schreeuwen de modebladen. Victor & Rolf heersers in strikkenland.

Strikjes op jurken, schoenen,tassen.Een roze strikje in de strijd tegen borstkanker.

"Trouwe,Trouwe strikkies op me mouwe
strikkies op me ondergoed" zongen wij kinderen vroeger,regels uit een verder vergeten liedje

Als je tekent hoef je slechts twee driehoekjes tegen elkaar te zetten en je hebt al de oervorm van de strik te pakken. Menig minder bedeeld tekentalent heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt bij het tekenen van vrolijke niet anatomisch kloppende poezen en paashazen. Mijn coole ma in ieder geval wel.

De strik van wieg tot graf. Nu is het plastic maar vroeger werd een navelstreng afgebonden. Je zoetgeurende baby in een gestrikt luiertruitje. De strikken in je haar. Het felbegeerde veterstrikdiploma. Het lint om je diploma.De strikjes op je trouwlingerie en de strik die je om je hals wil leggen bij een echtscheiding. De eerste galastrik van je zoon.
En aan het einde van de rit : gezellige graflinten.

Dit is de strik van mijn weblog. Ik heb geen idee wat voor cadeau het zal zijn...

Geen opmerkingen: