donderdag 25 oktober 2007

New shoes/ de rode schoentjes"Paolo Nutini heeft het begrepen", schalt het vrolijk stemgeluid van een 15-jarige jongen terwijl hij zijn 3FM request doet.
Ik hoor het nummer New Shoes en ben verkocht, verslaafd kun je zeggen, al maanden. Ik draai het nummer dagelijks vele malen achter elkaar, zing het hardop in supermarkt en parkeergarage en word er elke keer weer vrolijk van.
Paolo heeft het inderdaad begrepen. Ook ik ben weerloos bij de aanblik van een paar goede hakken, wordt geil van een paar mooie adidasjes.
En ken het stormachtige verlangen naar dat ene paar laarzen.
Onder de basisopvoeding van mijn coole ma vielen ook de vakken 'Kennis van goede lingerie' en 'Hoe te lopen op hoge hakken'. Noodzakelijke basisvaardigheden voor de moderne vrouw, aldus coole ma.
Voor alle duidelijkheid, ook vakken als: 'Mogelijkheden in het gebruik van bleekmiddel' en 'Hoe vol moet een wasmachinetrommel' vielen onder die opvoeding. Daar was ik alleen niet zo goed in.

In het sprookje 'De Rode Schoentjes' wordt het meisje zwaar gestraft voor haar decadente smaak in schoeisel. Ze moet alsmaar dansen en eindigt met bloederige voeten.
Tot hier een felrealistisch verhaal, maar dan komt de absurde wending. Aan het einde van het sprookje heeft ze spijt van haar oppervlakkige schoenenfetisj en leeft verder op Jezussandalen.
Zo ongeloofwaardig...
In het echt zou ze op het toilet van de dansclubs tegen collega fetisjisten klagen over het aanhebben van zitschoenen, tips uitwisselen met vriendinnen over gelzooltjes, blarenpleisters en geheime pedicure adresjes.
Om vervolgens weer vrolijk de pijn te verbijten op de dansvloer.

Want zeg nou zelf: Wat is er mooier dan een vrouw op hoge hakken?

3 opmerkingen:

China Business Consultant zei

Jen, gooi die kwasten, inktkrabbeldingen (hoe heten die ook al weer?) en spuitbussen maar uit het raam, ik heb je roeping gevonden! M

bootsy zei

Ha die lieve jen!
Geweldig is hij, moeders kwam zelfs naar beneden om te vragen wat er zo grappig was...
Gefeliciteerd met weer zo'n geweldig idee van je! X Bootsy

Anoniem zei

Go Jenneke,

Goed bezig! Vette weblog!
Jammer dat je morgen niet met de rode danschoentje van de vloer kan! Maar dat halen we volgende week wel in.

Grtz Joline