maandag 29 oktober 2007

Vies is Lekker.


'I melt in your mouth baby
-not in your hand-haha'
(Candyshop- 50 Cent)
Ik neurie mee terwijl ik met een half oor luister naar een onbegrijpelijk verhaal over een zielige cavia van dat jeweetwel meisje met dat blauwe jasje dat op de hoek woont...
Een groep jongens en meisjes van 8-10 jaar heeft schilderles vanmiddag bij mij op het atelier.
Ineens begint een van de jongens te lachen.'Ik weet waar dit liedje over gaat! Dat heeft mijn oudste broer verteld...' De meiden kijken niet op of om, verdiept als ze zijn in het droeve lot van de cavia, of het meisje met het blauwe jasje, daar wil ik vanaf zijn..
Maar ik ben een en al oor. Oh ja, vraag ik zacht en verschrikt. 'Ja'. Ik kijk hem aan en weet dat hij dat voor geen goud aan mij wil vertellen. Ik wil ook niet dat hij vertelt en besteed aandacht aan zijn schilderij. Dat werkt.
'Op school zingen de jongens allemaal een heel stom liedje', zegt een meisje aan de andere tafel. Kijk, ik ben niet de enige die met een half oor kan luisteren. 'Oh ja, wat dan?, vraag ik. 'Bitches zitten aan mijn penis', dat zingen ze de hele dag. Jenski (zo noemen ze me tegenwoordig) wat zijn bitches?' 'Meisjeshonden', maar het is ook een scheldwoord voor vrouwen. Wat ik trouwens best gek vind want ik vind meisjeshonden heel lief, ik heb ze zelf ook gehad voor deze hond.'
'Oh ja?' Wat voor kleur hadden die? Pff, D-tour werkt ; )
Na de les maak ik het atelier schoon en vind een nieuwe roze Bubbelicious. Dat is lang geleden...
Na de eerste chemische schrik (VIES!) begin ik fanatiek te kauwen. Ik denk aan mijn verafgoding van Snoop Dogg, de opper pimp of mijn grenzeloze bewondering voor een goed vuilbekkende Eminem. Aan het feit dat ik mijn "Eat Your Heart Out" schilderij (te zien op Flickr) voor de les had omgedraaid zodat ze niet de prominent opgestoken middelvinger zouden zien. Een gangbaar gebaar binnen hiphop en mijn werk. Maar toch minder geschikt als je les geeft en niet constant tegen 8 opgestoken middelvingertjes aan wil kijken.
Er klinkt iets heel lekkers op de radio. Wat is dit? Ik zet hem hard. Al bellen blazend spring ik door het atelier en ineens hoor ik het : 'Ik ben dom, lomp & famous, bitches zitten aan mijn penis' ; )
Waarom is vies zo lekker? En hoe oud moet je zijn voordat je dat mag weten?

Geen opmerkingen: