woensdag 7 november 2007

Insomnia


(Avondland,oostindische inkttekening)
Dante is verdwaald in het woud. Wanhopig en belaagd door wilde dieren, zo begint 'De Goddelijke Komedie', het wereldberoemde epos van Dante Alighieri uit de veertiende eeuw. Het woud, ondoordringbaar en duister staat symbool voor een diepmenselijke crisis waarna de tocht vervolgd wordt door de hel, het vagevuur en het paradijs. Een van de allermooiste boeken uit de wereldliteratuur en het was zo aardig geweest als ik een fijn citaat had kunnen gebruiken om dit stukje te beginnen. Ik kan alleen het boek niet vinden. Ook ik ben verloren in een woud, een woud van rotzooi welteverstaan.
Want niet alleen het boek kan ik niet vinden, ik ben ettelijke foto's kwijt, ook de documentatie van reeds geschilderde portretten zijn verdwenen. Gedichtenbundels zijn foetsie, mijn goede lipstick is pleite en alle linkersokken hebben de benen genomen.
Het grootste gedeelte van de tijd ben ik niet fijn aan het tekenen maar ben ik gevangen in een helletocht van zoeken naar verloren gegane voorwerpen. Sinds dit blog bestaat en dan vooral sinds het overzicht van mijn werk op Flickr (weer nieuwe plaatjes trouwens, soms vind ik weleens wat ; ) vooral naar afbeeldingen van eerder gemaakt werk.
Ik kan niet slapen. In gedachten dwaal ik door het woud van mijn verleden, keer denkbeeldige laden om, denk aan verloren gegane harde schijven en reeds lang weggegooide tassen waarin vast dat ene documentatiemapje heeft gezeten. Sokken kun je weer kopen, wat ik ook in grote getale doe. Afbeeldingen van reeds lang geleden gemaakte opdrachten zijn niet te vervangen ; (
Zo zoek ik in elke grillige spelonk van mijn geheuigen naar een aanwijzing waar die felbegeerde spullen zijn. De cijfers op mijn wekker vertellen me dat het al veel te laat is om nog wakker te zijn. Maar ik ben het toch. En tot overmaat van ramp heeft mijn wakker liggen een soundtrack. In gedachten hoor ik het aankomen dreunen. Ook dat nog. Om twee uur s' nachts krijg ik 'Insomnia' van Faithless kado, gewoon van mezelf. In plaats van de felbegeerde informatie omtrent de verblijfplaats van de materiele kanten van mijn bestaan, schenken mij hersens me een opzwepende housedreun. Fijn. Dat had ik echt nodig : )

1 opmerking:

China Business Consultant zei

Je mag die van mij wel een keer lenen. Is een mooie! Gekregen van iemand die hem ook had. Ongelezen natuurlijk. Maar omdat ie zo mooi in de kast stond. En ze mij dat ook gunde. x M