dinsdag 13 november 2007

Banksy

Mijn droomman loopt ergens rond. Ik weet het zeker. Dat weet ik zo zeker want hij laat sporen na.Overal ter wereld duikt hij op, grijpt in in een omgeving, verdwijnt weer en dan is die plek niet meer dezelfde als voorheen. Hij plaatst ongezien kunstwerken tijdens openingstijd in de allergrootste musea ter wereld. Spuit een olifant roze en goud. Plaatst een nep gevangene uit Guantanamo Bay in Disneyland...
Mijn droomman verkoopt werk voor astronomische bedragen aan types als Johny Depp en Christina Aguillera.
Mijn droomman is anti-kapitalist en maatschappij kritisch en laat dat duidelijk blijken. Overal waar hij is geweest zie je ratten, want ratten komen bij iedereen. Bij arm en rijk.
Mijn droomman heeft geen gezicht. Of hij heeft natuurlijk wel een gezicht. Maar niemand kent het. Op dit moment circuleren er op het internet twee foto's van hem, maar hij is het niet. Dat voel ik. Ik houd van hem ; )
Mijn droomman is vast nu ergens ter wereld iets heel geniaals aan het doen. Iets erg geestigs.
En ergens ter wereld zullen plichtsgetrouwe schoonmakers zijn werk verwijderen.
Mijn held bij wie (niet bij iedereen, pas op!) ik mij zo'n Toy (graffiti beginner, stuntelaar) voel.
Zijn naam: Banksy. (http://www.banksy.co.uk/menu.html) Genie. Urban legend. King. Mijn droomman. Banksy.

1 opmerking:

Rodehond zei

Hij heeft geen gezicht? Handig voor een blind-date, maar weinig kans op liefde op het eerste... Afijn...