vrijdag 30 november 2007

Geen Stijl


Eerlijk gezegd ga ik graag bij de apen kijken als ik in de dierentuin ben. Vooral ook omdat ik neukende apen zo grappig vind. Het leukste is als er een klein aapje onderaan de apen hiƫrarchie er toch in slaagt hem er even in te hangen totdat de opperaap het in de gaten krijgt en hem dan met veel bombarie van het ongeƫmancipeerde vrouwtje wegjaagt.
Kantoorhumor speelt zich af op hetzelfde nivo. De mannen van geenstijl.nl lijken mij als die kleine aapjes, ze willen zo graag, maar ze mogen niet van de echte apen die wel wat voorstellen. Dus gaan ze klieren, in de baas zijn tijd.
Het enige aardige aan geenstijl.nl is de naam. Ik houd ervan als vorm en inhoud in overeenstemming zijn en dat is duidelijk het gevolg van een beroepsdeformatie, dat ik geef ik toe. Verder vind ik het vooral een naar idee, dat er hele kantoren vol zitten met gefrustreerde tweederangs zielige aapjes, die zich druk maken over belangwekkende kwesties als reclameslagzinnen over wc eend en het wel bestaande sexleven van anderen. Ooit zag ik een van die geenstijl mannen op televisie en dat was geen pretje, maar het verduidelijkte veel. De man had een kop als rauw vlees en de kans dat iemand hem ooit vrijwillig zou willen pijpen, laat staan in een fietsenhok, leek me nagenoeg nihil.
Juist in deze tijd van harten die vol verwachting kloppen bij het idee van binnenkort vervulde verlangens, deprimeert het idee van al die mannen die genoegen moeten nemen met de kruimels die anderen voor ze over laten. Die alleen maar kunnen dromen van spontane geile acties en slechts aan hun gerief komen door uit hun intieme context gerukte blootfoto's.
Misschien kan de oudste man ter wereld, die in nu vanuit Spanje even over is in Nederland, iets regelen met de dames die het oudste beroep uitoefenen. Zij zullen wel de professionele werkhouding hebben om zich over hun weerzin heen te zetten. Wat absoluut mijn bewondering heeft, het lijkt me niet meevallen, iemand zonder vorm en inhoud aan zijn gerief te laten komen...
Lieve Sint, doet u gewoon een cadeaubon voor de Keileweg, Kanaleneiland- Zuid of een andere afwerkplek in de schoen. Zodat op 6 december heerlijk opgeluchte mannen gewoon kunnen gaan werken, zonder afgeleid te worden door al die nare jaloerse gevoelens. Wordt die discussie over het ontslagrecht misschien ook minder hard nodig ; )

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik voldoe totaal niet aan je beschrijving en toch vind ik GeenStijl leuk. Gek he.

Stijlloze reaguurder zei

Zie Onzetaal deze maand (printversie, ik bewaar 'm wel), over de invloed van de steensteile mannen van geenstijl op hut nederlansch, M