maandag 19 november 2007

Spleen


Ik zit mij voor het vensterglas
onnoemlijk te vervelen
ik wou dat ik twee hondjes was
dan kon ik samen spelen
(toegeschreven aan Godfried Bomans)
De term gescheiden moeder zegt van alles, maar weinig over jezelf. Moeder dat je een kind hebt gekregen.Gescheiden dat je ooit getrouwd bent geweest. Moeder blijf je, maar, het is vreemd om je status gekoppeld te zien aan een woord dat verwijst naar een toestand waarin je je (al lang) niet meer bevind. Alsof je een puber voorheen peuter noemt (hoe verleidelijk die term zich ook aandient bij een van de vele stampvoetsessies ; ) of een hoogbejaarde dame als vroeger een onwijs lekker ding met goede tieten betiteld. Welke term dan wel te gebruiken? Vrijgezel? Impliceert voor mijn gevoel urenlange drinksessies in het plaatselijk café en beginnende kaalhoofdigheid, beide bij mij niet aan de orde. Nee, dan het woord single. Daarbij krijg ik visioenen van een Viva abonnement inclusief de vibrator, waarvan de laatste al giechelend besproken wordt met hippe vriendinnen terwijl er ingewikkelde cocktails gedronken moeten worden op hele dure hoge hakken.
Los van de hoge hakken waar ik wel een zwak voor heb, vind ik het een aanstellerig woord. Waarbij ik ook nog de kanttekening wil plaatsen dat in weerwil van wat ik in de regel op tv zie, vriendinnengroepen ook over intelligente kwesties kunnen praten en de man als gespreksonderwerp niet buitengewoon boeiend is, vergeleken met wat er verder in de wereld gebeurt...
Honden pakken dat anders aan. Geen huwelijken, verlovingen. Die zien (ruiken, horen) van grote afstand of er wat leuks aan komt. Zetten bij een onaardig sujet meteen de nekharen op om gezeik te voorkomen. En bij twijfel gaan ze eerst liggen om, als het een aantrekkelijke viervoeter betreft, blij op te springen en dan flink te gaan ruiken. Langdurig wordt er gesnuffeld aan geslachtsorganen en achterwerk om vervolgens uit pure vreugde een potje met elkaar te gaan jumpen. Of neuken, maar daar steken wij baasjes dan weer een stokje voor ; )
Afgelopen zomer meldde ik mij uit pure verveling aan bij een datingsite. Op basis van een psychologische test zou de droomman zo gevonden worden. De test moest in straf tempo uitgevoerd worden, niet te lang nadenken over de (in mijn ogen idiote) vragen was het devies.
Kom ik in het dagelijks leven maar zeer zelden iemand tegen waarvan ik denk :
"zo wat een lekker ding/ fijn tiep/ boeiende persoonlijkheid, daar wil ik wel wat mee". In de datingwereld bleek ik 14.756 matches te hebben(!) Toen ik ook nog moest betalen om in contact te kunnen komen met al die gretige types ben ik afgehaakt.
Als je op straat loopt en je ziet in de verte een vrouw plat in de modder duiken die vervolgens tegen je op springt en aan je kont begint te snuffelen, weet dan, dat ik het ben.
Deze bitch gaat voortaan doggystyle ; )

1 opmerking:

Anoniem zei

Nieuwe ex http://www.lijn5.com/page/nieuwerelease/102/Extince/Repper-De-Klep/