vrijdag 28 december 2007

Blijgelovig


In veel culturen ontstaat aan het einde van het jaar grote bedrijvigheid. Nog voor het nieuwe jaar moeten goden gunstig gestemd worden met allerlei onduidelijke rituelen en worden kwade demonen keihard weggeknald. Kaarsen worden gebrand.
En in elke cultuur moet het huis helemaal worden schoongemaakt.
Ook in mijn cultuur is het raak. Vraag me trouwens niet die cultuur specifiek te benoemen want pragmatisch als ik ben geloof ik in alles wat los en vast zit. Beter mee verlegen dan om verlegen als het geloofskwesties betreft. Met als gevolg dat ik het nu aardig druk heb.
Goden zijn zoals bekend dol op geld, denk aan het Chinese nieuwjaar waar geld geven een belangrijk onderdeel van de feesttraditie is. Iets wat tot mijn grote vreugde als kind ook in Rotterdam-Zuid de gewoonte was. Geld krijgen van familie, buren en kennisen op Nieuwjaarsdag.
Helaas komt er al jaren niemand mij meer geld brengen op die dag, dus moet de boekhouding gewoon gedaan worden. De bezem door de financiële augiasstal.
Over een andere stal gesproken, het atelier opruimen. Met een atelier aan huis heb je altijd pret.
Zoals bekend strijd ik al weken tegen de nagelaten glitter dankzij het kerstballen schilderen door mijn leerlingen. De hond glittert nog steeds als Donna Summer en er is glitter aangetroffen in bed, tandpasta en pindakaas. Ook het aanleren van mozaïek leggen aan de knutselclub op oldschool wijze (dus met hamer en tegels en oud servieswerk) bleek weer een briljant plan ; )
Verder heb ik een krankzinnige hoeveelheid spuitbussen en te weinig graffiti opdrachten om ze op te maken.
Om van al de gemaakte en achtergelaten kunstwerken maar te zwijgen. Met het werk van mijn leerlingen vul ik met gemak een vleugel van het Louvre in Parijs. (iedereen weet dat je voor dat museum je wandelschoenen aan moet trekken)
Genoeg werk dus om goede goden en slechte demonen tevreden te stellen.
Het belangrijkste ritueel dat ik ken, heeft te maken met het bezweren van het nieuwe jaar.
De jaarhoroscoop. Vooral die van de Elle, maar eigenlijk elke voorspelling waar ik maar de hand op weet te leggen. Zelfs coole ma belt met horoscopen gevonden in plaatselijke sufferdjes.
Het wordt een spannend jaar. Dat weet ik, want ik heb voorkennis.
Het moet gezegd, het zie er gunstig uit. Natuurlijk moet er weer sprake zijn van relationeel getob en verwarring in het algemeen. Maar daar lijkt mijn dierenriemteken voor geboren te zijn. Soit.
Verder kom ik niet op de covers, volgens Elle. Bovendien ga ik vooruit in financiën maar niet in status. Echt weer iets voor mij ; )
Maar toch... Laat het zo worden als ik tot nu toe gelezen heb.
Voor het einde van het jaar heb ik nog een hoop te doen.
Tarotkaarten leggen.
Koffiedik kijken.
Een konijnenpootje vangen.
En mijn favoriete nummer uitkiezen voor de top 2007.
http://top2007.radio2.nl/
Wat een gedoe!

1 opmerking:

Anoniem zei

Blijgelovig ;-) Mooie! (Ik bel/sms zsm, probeer even radiostilte te betrachten voor kiddo's). Dikke zoenen! M