donderdag 20 december 2007

De blauwe Engel


De laatste tijd heb ik aan diverse serieuze cijferaars mijn omzet moeten voorleggen. Dat levert altijd een gespannen moment op met teleurstellend resultaat.
Er wordt door brilmensen voorzichtig gekucht en gefronst en uiteindelijk krijg ik dan de mededeling dat die omzet niet hoog genoeg is, dat het beter kan.
Het zal. Als je de wereld bekijkt door een cijfertjesbril is dat waarschijnlijk ook zo, maar kun je daarachter kijken, dan zie je de enorme rijkdom die ik ook dit jaar weer vergaard heb. Want ik ben stinkend rijk. Niet alleen omdat het me toch weer gelukt is mijn minigezin te voeden en te kleden, maar vooral vanwege de bakken met liefde die ons ten deel vallen.
Ik ben heel slecht met kerstkaarten. Een kerstpakket zit er helaas voor u ook niet in. Maar ik wilde op deze plek toch even stilstaan bij al die mensen die mijn leven zo mooi en rijk maken.
Engelen zijn hot, niet alleen in deze tijd van het jaar, maar ook in spirituele kringen wordt er veelvuldig een beroep op gedaan. De engelen waar ik het over wil hebben zijn gewoon van vlees en bloed, maar waren altijd -zoals het een engel betaamt- op de juiste tijd aanwezig om een wonder te verrichten.
Allereerst wil ik Grandmaster M. bedanken, boezemvriend door dik en dun en helpende engel achter alles wat er in mijn leven omgaat met in het bijzonder dit blog.
Ook mijn lieve wijze blauwogige engel, vriendin, leermeester & leerling dank ik voor de rijkdom die onze vriendschap in mijn leven brengt.
Coole ma natuurlijk die met haar witte haren er zelfs echt als een engel uitziet. Zoonlief, geen woorden voor, zoveel...
De Heren van het Systeembeheer (A, M, T, B) die dit hele jaar mij geholpen hebben bij alle ellende die een pc maar kan veroorzaken. (en dat was weer een hoop dit jaar ; )
Buuv voor de liters koffie & aandacht waaraan ik me altijd kan laven.
Trendy engel voor het betalen van de leukste dagen van het jaar.
Spirituele Utrechtse engel voor al die kracht die ik van je krijg.
Alle praktische engelen die huisraad en knutselspullen leverden. Ik ben er zo blij mee als ik spullen een tweede leven kan geven!
Zwangere juridische engel, bedankt voor je loyaliteit!
Rotary engelen, jullie weten wel wie, ik vind jullie lief!!!!
Inspirerende jonge (b)engels, Bootsy, Xeno, XarĂ¡h en natuurlijk Hiphop-J: ONE LOVE!!!!
Stoute anonieme engel voor alle inspiratie & de kaartjes, thanx!
Autobedrijf Oudshoorn, zeer praktische engelen, super!
Alle engelen die ervoor hebben gezorgd dat Atelier Mus & Muzen het leukste bedrijf van de wereld is!!!!
En de reddende engel van dit moment: Sustainment & partners. Voor het op de valreep geven van een heerlijke opdracht. Het nadenken over de kleuren blauw (waarvan er een paar in bovenstaande illustratie verwerkt zijn) en zo de ziel van het bedrijf weten te vangen in een abstract kunstwerk. Een mooiere opdracht kan ik niet verzinnen en ik kan de bakker weer betalen, dat is ook fijn ; )
Panta rhei. Alles stroomt. Als er een overeenkomst tussen water, geld, energie en liefde is dat het moet stromen. Ik heb voor al mijn engelen (ook die ik nu vast vergeten heb, sorry) een plaat
aangevraagd bij Serious Request, de actie voor drinkwater op 3FM van dit moment. Carole King met You've got a friend. Ik hoop dat jullie hem mooi vinden.
Voor al mijn bengeltjes, mijn liefdesbronnetjes, mijn leerlingen, heb ik Sir Mix-A-Lot met 'Baby got Back' aangevraagd. Het leukste lied over billen dat ik ken ; )
(onderstaand filmfragment is ellenlang, in het duits en prachtig)

Geen opmerkingen: