dinsdag 18 december 2007

Knuffelkont


'Maar ik ben nu eenmaal een kuskont', verzucht Koffieboon mismoedig tijdens de schilderles. Koffieboon (haar zelfbeweerde tweede naam) is zeven jaar, stralend vrolijk en altijd hartstochtelijk verliefd. Al jaren. Eerst op het ene jongetje in de klas nu op een ander. Overeenkomst tussen beide jongens is dat zij onder geen voorwaarde gekust willen worden door Koffieboon. Dus holt mijn boontje tijdens het speelkwartier zich al jaren de benen onder het tengere lijfje vandaan om haar geliefde te pakken te krijgen en zo een kus te stelen. Het lukt nooit, de jongens zijn tot nu toe sneller, tot haar grote verdriet.
Komt me bekend voor ; )
Knuffelen is gezond. Het is weer eens wetenschappelijk bewezen dat de mens niet zonder kan. Er was al eens onderzoek gedaan naar de overlevingskansen van hele zielige aapjes, waarbij de aapjes die de zachte surrogaatmoederknuffel hadden betere kansen bleken te hebben dan de aapjes met het metalen moedersurrogaat met melk. Nu stond vorige week in de pers dat knuffelen goed is tegen depressies en goed voor je weerstand en levensverwachting. Mensen die aangeraakt en geknuffeld worden zijn gezonder en gelukkiger.
Ik zal het maar bekennen, ik heb een kort lontje op het moment. De al eerdere genoemde kerststress is daar voornamelijk debet aan, maar ik ben niet te harden. Vooral in de buurt van parkeergarages en supermarkten slaat het toe. Dat ik echt slecht aan het worden ben, merkte ik net, toen ik het toch heel even terecht vond dat ik bijna een irritante bejaarde met rollator platreed. In de supermarkt zijn er ook met hoogspanning beladen situaties ontstaan toen iemand net voor mij de laatste 'musthaves' van mijn boodschappenlijstje in haar karretje
legde. Blinde haat.
Tijd voor een knuffel. Tijd voor Elena Simons. Elena Simons is een zeer inspirerende vrouw, misschien bij u bekend van het boek 'Pret met Moslims'. Zij is heerlijk creatief en o.a. (alles wat ze doet is leuk!) leider van het Blijbedrijf, dat verantwoordelijk is voor vrolijke, lieve onbezoldigde acties in de openbare ruimte.
Zo is er een actie geweest waarbij vrijwilligers de lekke banden gingen plakken van geparkeerde fietsen bij een station. Of vonden caissières tussen het scannen van de boodschappen door ineens een voor hen bestemd kadootje. Kijk op http://www.blijbedrijf.nl/ en geniet.
Ook gratis knuffelen staat op hun takenlijst. Overal in Nederland kunt u ineens mensen zien met een opgestoken kartonnetje met daarop FREE HUGS geschreven. Zelf ben ik samen met zoonlief in Utrecht ooit op twee van deze meiden gestuit. Daar zoonlief toen net zijn (Lowlands) HUG ME t-shirt aanhad, was hij ook sportief genoeg om mee te doen. Erg gezellig zo onverwachts op de vroege ochtend.
De Free Hugs beweging is ondertussen wereldwijd. Gestart vanuit zelf gevoelde noodzaak door een man. Juan Mann. (spreek uit: one man) Begonnen in Sydney, maar ook bruibaar in uw plaatselijke supermarkt. Want mocht u nu de komende dagen ook in een gespannen situatie voor een schap komen te staan. Doe als Juan Mann.
Knuffel het kreng en vis gelijk achter haar rug de waterkers uit haar karretje vandaan ; )

1 opmerking:

Anoniem zei

Even een opmerking hoor;
Je weet het misschien zelf nog niet, maar jij geeft de beste knuffels!

XX Bootsy