zondag 30 december 2007

Schaapachtig berichtHet is zo stil in huis. Al dagen zijn de hond en het kind uit logeren. Zodat ik aan het werk kan. Wat totaal niet lukt omdat het zo stil is. Ik kijk op het schermpje van mijn mobiel ook al ligt hij naast me, geen sms teruggekregen. Weer niet. In mijn mailbox is het zo leeg dat je bijna zou denken dat het hele internet niet meer bestaat. Dat de millennium bug als nog is gekomen. Ik moet aan de BTW boekhouding, maar walging overvalt me. In wat voor wereld leven wij dat ik -een persoon met een beetje opleiding en een paar talenten- zoveel verschillende BTW tarieven moet hanteren? Verkoop ik een schilderij is het 6%. Praat ik over dat schilderij tegen een kind, is het 0 %. Deel ik mijn kennis over dat schilderij met een volwassene, word ik geacht 19 % te rekenen. Ik kijk weer tevergeefs op mijn mobiel en besluit de BTW ellende naar morgen door te schuiven. Ik moet mensen zien. Boodschappen doen, dat is het! Ik kleed me om en maak me nog maar eens extra op. Zelfs de super werkt niet mee. In het tijdschriftenvak kopt een glossy: 'Eenzaamheid, het nieuwe taboe', in gedachten kop ik grommig terug. Binnen 5 minuten sta ik weer buiten met een pak melk, een fles wijn en een tros bananen. Waar zijn de rijen als je ze nodig hebt?
Thuis -weer geen mail- besluit ik tot middagtelevisie. Zijn er niet dagelijks duizenden mensen die zich daar mee weten te vermaken? Na 10 minuten kijken, wil ik spiritus drinken en een vork in mijn oog steken. Ik zet het toestel weer uit. Met uiterste wilskracht besluit ik het borreluur toch maar niet te vervroegen. Het wordt tijd voor mijn oude masterplan. Het masterplan duikt al sinds mijn studententijd regelmatig op. Ik ga een Mega Bestseller schrijven, waar ik zo rijk mee wordt dat ik nooit meer over mijn eigen BTW waarden hoef na te denken. Het boek der boeken zal de oplossing worden. Deze roman is natuurlijk erg humoristisch en vooral sterk pornografisch, want anders verkoopt het niet. Vol goede moed en blij met deze oplossing, begin ik. Ha, als ik rijk en beroemd ben, wil iedereen me natuurlijk sms-en. Dan zullen we nog eens zien of ik dat terugdoe.
Na drie alinea's en een stuiptrekkend orgasme zit het verhaal zo vast als een huis. Het mag dan wel geestig zijn dat de hoofdpersoon, een wereldberoemde acteur, aan Premature Ejaculatie lijdt
maar het schiet voor het verhaal natuurlijk niet op. Zo krijg ik die roman nooit vol.
Ik peins over eventuele andere afwijkingen als de bel gaat.
Voor de deur staat een man te wapperen met een kaart. Hij vertelt me dat de kaart bij hem verkeerd bezorgd is. Hij heeft mij opgezocht in het telefoonboek en is in de auto gesprongen om mij deze kaart te brengen. Verbouwereerd over zulke burgermansplicht bekijk ik de kaart. Niets komt me bekend voor. Jan en Emma? Ik ken heel veel Jannen en Emma's maar niet samen en zeker niet gecombineerd met schapen. Om de man niet teleur te stellen lieg ik dat me iets begint te dagen. Hij heeft de envelop weggegooid maar het poststempel komt uit Den Haag, meldt hij nog voor hij de auto instapt.
De roman is nooit meer verder gegaan. De schapen op de kaart lieten mij niet meer los en ik vond dat geen geschikte afwijking voor de wereldberoemde acteur.
Maar bent u Jan en Emma of kent u Jan en Emma uit Den Haag en omstreken of kent u een van de drie schapen (de kaart is afgebeeld in de illustratie), neemt u alstublieft via de bekende weg contact op. Het laat me niet meer los.
Maar al ken ik ze niet, ik heb er toch mooi vrienden bij, die mij wel willen bereiken ; )

ps SMS:
lieve god v/d tv, thnx 4 pr8ige prgrmmrng gstrnavnd! U saved my life ; ) xjen1 opmerking:

Anoniem zei

Wereldberoemd?
Voor mij ben je dat al!;)
X B.