woensdag 16 januari 2008

Fame dropping (2)


De vraag was als volgt: in hoeveel handdrukken ben ik verwijderd van de roem? De roem die wij allen lijken na te streven, al is het maar door te adverteren in de Gouden Gids.
Behalve dan de reacties die ik soms op deze columns krijg, wil er toch verder niemand anoniem zijn?: )
In mijn speurtocht naar faam sluit ik de volgende geschiedenissen maar weer eerlijkheidshalve uit...
Mijn gespetter in zwembaden aan de Cote D'azur met kinderen van beroemde Nederlandse artiesten. Teveel chloor en toch te Nederlands.Te klein.
In de poptempel Tivoli te Utrecht heeft zich ook wel het een en ander met bandjes afgespeeld, vooral op het genante vlak; ) Zo oefende ik tot mijn grote afgrijzen in die tijd wel een enorme aantrekkingskracht uit op lelijke gitaristen (wel goede ; ) en echt nooit (!)op de knappe zangers.
Hele nachten wandelde ik op de vlucht voor de een en op zoek naar de ander...
Ik had wel hele goede beenspieren in die tijd, dat wel!
Maar we hadden het over handdrukken.
Mijn ontmoeting met Morgan Heritage had mij weer direkt op het spoor van Bob Marley en ongeveer alle muzikale grootheden gebracht. Dicht bij God dus.
Ja, ik heb ze allemaal een hand gegeven (geloof me, het zijn er heel veel, een kenmerk van goede reggeabands, die krijgen steeds maar weer kinderen die ook mee gaan doen) maar overweldigd als ik was door hun geweldige concert kon ik niets anders dan stamelen en kwijlen toen ik hen sprak. Eenmaal als laatste bij opperhoofd Papa Morgan aangekomen, dacht de grootheid dat hij te maken had met een zwakzinnige en was buitengewoon aardig. Waarop ik snikkend van schaamte ben weggelopen.
Dus die telt niet mee.
Over de rappers van Jurassic 5 wil ik kort zijn. 'Spreek je eens een intelligente vrouw met tekst (toen wel; ) ga dan niet over haar schouder met zeventienjarigen staan flirten! Eikels! (wel goede muziek overigens ;)
Ondanks handdruk geen handdruk dus.
Full body contact wilde u toch?
Ik sta in de hoofdstad in een platenzaak naar cd's te kijken. Een van die weinige momenten dat niks moet en dat mag. Leuke platenzaak en ik heb het reuze naar mijn zin. Ik kijk op en zie dat het ineens veel drukker is. Even later is het zo vol dat het mij te gortig wordt. Ik vertrek naar de kassa. Ik baan mij assertief tegen de stroom in en bots hard frontaal tegen iemand aan die hetzelfde aan het doen is in tegenovergestelde richting. Hij voelt of hij nog tanden heeft en ik vloek binnensmonds van de pijn. Lomperik!
Bij de kassa maant de verkoper mij geïrriteerd te zwijgen. De wereldberoemde singer songwriter Ryan Adams komt uit naam van een oude vriendendienst een concert geven.
Ik kijk naar het podium. Daar staat de lomperik ; )
De handdrukken:
Ryan Adams > (vriend) > Stephen King > Heel Hollywood
Mwah zegt u? Nog steeds niet onder de indruk?
Wordt Vervolgd...

Geen opmerkingen: