dinsdag 15 januari 2008

Fame dropping

Over de 'fifteen minutes of fame' van Andy Warhol hoef ik het niet meer te hebben. Het is duidelijk, iedereen wil beroemd worden en het liefst langer dan vijftien minuten.
Al een paar keer heb ik het afgelopen jaar bij een gesprek gezeten over het feit dat je binnen een paar handdrukken van een beroemd persoon verwijderd kan zijn. Het tijdschrift Margriet besteedde er uitgebreid aandacht aan en vandaag las ik een mooi verhaal van Tommy Wieringa op de Nightwriterssite dat over dat fenomeen ging.
Dus ging ik eens nadenken.
In Nederland zijn zoveel BN-ers dat ik kort door de bocht ga.
Over de zeer getalenteerde kunstenaars en striptekenaars die ik de hand heb mogen drukken zal ik u maar niks vertellen. Die mogen nooit op tv dus die kent u niet en het duurt nu te lang om u als nog op te voeden. Er zijn wel bekende vaderlandse schrijvers die niet meteen security bellen als ik ze kus en knuffel. Via een vriendin zit ik in een handdruk zo in het koninklijk huis. En ik kus bijna wekelijks met een gerenommeerd actrice die ik ervan verdenk dat ze ook niet stil heeft gezeten, wat handdrukken betreft ; )
Maar ik vind dat te makkelijk. Het kan beter : )
Full body contact met wereldsterren dat wilt u horen, nietwaar?
Hebben homo's het vaak over een gaydar, ik heb last van een stardar. Zo gauw er een ster van wereldformaat in mijn buurt is reageert mijn lichaam daar op als ware het een magneet. Zonder dat mijn hoofd het weet trouwens. Voorbeelden?
Lang geleden werden de opnamen voor het toen razend populaire (er was ook niet veel keus, dat moet gezegd ; ) tv programma de Showbizzquiz in Dordrecht gehouden en wij waren daar regelmatig te vinden. Bonny St. Clair trad op. Bella Beer, maar ook Clif Richard en andere grootheden. Zo ook die keer dat Jimmi Cliff, de toen overal bekende reggea zanger van o.a. de hit Reggea Night. Coole ma nam ons na afloop van de show mee naar de artiestenuitgang, waarvan ik voorheen niet eens had geweten dat zoiets bestond. Ik dacht dat ze gewoon weer naar de hemel zouden opstijgen.
Bonny St. Claire stond zich geweldig aan te stellen en ik was afgeleid. De deuren zwaaiden open en daar was hij. Ongeveer even groot als ik toen, maar haastig genoeg om mij om ver te lopen. Full body contact met Jimmi Cliff. Zijn bodyguards vingen mij op en woedende coole ma perste uit de doodsbenauwde reggeazanger nog snel voor straf een paar handtekeningen. Die ik meteen weer kwijtraakte want ik begreep toen het nut van een handtekening al niet.
Even terug naar de handdrukken:
Jimmi Cliff> Bob Marley > Wereldleiders >God
Nog niet onder de indruk?
Wordt Vervolgd...
Het verhaal van Tommy Wieringa is hier te vinden http://www.nightwriters.nl/2008/01/cantaloop.php:

2 opmerkingen:

www.rodehond.net zei

Ik ben 2 handdrukken verwijders van Elmo. Ook leuk.

Mirthe zei

Zo kan het ook natuurlijk :)