vrijdag 11 januari 2008

Hans WorstVoor een vegetariër neem ik behoorlijk wat vleeswaren in de mond, daar ben ik mij van bewust.
Nu is het voor een graffititiep als ik ook bijna onmogelijk om niet dol te zijn op schuttingtaal, maar toch...
85% van de mensen beschouwt andermans kinderen als slechter opgevoed dan de eigen kroost.
Ik heb van het tegenovergestelde last. In mijn hoedanigheid als schilderjuffie voed ik andermans kinderen beter op dan mijn eigen vlees en bloed.
Kan ik mij in de uren dat ik lesgeef nog inhouden, of de gewenste krachtterm ombouwen tot iets lafs als 'snotverdulleme' en 'chips', op het moment dat de leerlingen verdwenen zijn komt mijn ware aard naar boven en hanteer ik het taalgebruik van een oude zeebonk met drie tanden en een ankertattoo op de arm.
Nu ben ik niet de enige die er last van heeft. Het decembernummer van Linda. magazine riep dat 2007 een kutjaar was. Mijn geliefde hiphoppers rappen al jarenlang over bitches en geslachtsdelen. Om over de Nederlandse film en literatuur maar te zwijgen. Probeer dan nog maar eens vast te houden aan oldschool termen als 'gossie' of 'tjeempie'. Zelfs mijn zevenjarige prinsessen leerlingen laten een woord als neuken moeiteloos over de pruillipjes rollen.
Kortom de taalverruwing is een feit.
Voor dit fenomeen geef ik graag de schuld aan Andre Rouvoet. Of eerlijk gezegd aan onze normen en waarden regering, maar ik speel het vandaag graag op de man.
Rouvoet is een nette man dat zie je meteen. Een man die, zelfs al heeft hij zelf geen enkel rotje aangestoken en uitsluitend met een sterretje staan zwaaien, toch op Nieuwjaarsochtend de hele straat gaat aanvegen. Een man die je wel als buurman wil hebben. Alhoewel ik er hem ook van verdenk dat hij een miniatuurspoorbaan op zolder heeft, met in het door treintjes doorkruiste nagebouwde alpenlandschap een op ware schaal nagebootste kerk heeft geplaats met welluidende klokkentoren, die hij op gezette tijden laat beieren. Wat de vloekdichtheid bij de buren aanzienlijk doet toenemen.
Rouvoet is zo'n nette aardige man dat hij bijvoorbeeld ook graag kinderen geboren ziet worden
waar ze niet gewenst zijn. Zodat ouders en kind allemaal verzekerd zijn van een leven lang lijden, wat hun kansen op een plek in het hiernamaals aanzienlijk vergroot. Buitengewoon beschaafd dus.
Als het aan ons kabinet ligt zijn we binnenkort allemaal verlost van onze slechte gewoonten.
Drank en drugs doen we niet meer aan. De aanrechten zijn weer schoon, want daar doet het vrouwvolk weer haar plicht en een kut doet haar werk door er kinderen uit te persen en verder geen flauwekul. Ondergoed wordt weer groot en van degelijk katoen. Bij stout taalgebruik krijgen we een tik met het rietje over de vingers.En rokers krijgen de doodstraf.
Met het wegvallen van alle slechte gewoonten valt er een groot gat in onze tijdsbesteding, die dan uitstekend gevuld kan worden met houden van massale parades op het binnenhof waarbij de pret vooral uit het synchroon zwaaien met vlaggetjes zal bestaan. Ook het dansen met linten rondom de meiboom wordt weer hot, dat voorspel ik u.
En dat moet dan de maatschappij worden waarin mijn kind opgroeit. Kut!
Begrijpt u nu waarom ik op onderstaand nummer heb gestemd als alternatief volkslied?3 opmerkingen:

Hup Holland Hup zei

Jammer dat dat het volkslied niet is...

Qiwy zei

De dag dat de maatschappij zo word sta ik elke dag te rellen op de binnenhof en gaan elke nacht de muren kapot. Niet langer versieren maar gewoon kapot.

Dikke neus drie bier zei

Alle politici maar eens verplicht wat kunst- en geschiedenislessen laten volgen, gedurende zeg 100 dagen, zou dat helpen?