dinsdag 8 januari 2008

Helder licht


Er wordt een nieuw tv programma aangekondigd in de krant.
40 dagen zonder sex. Mmm denk ik, eindelijk iets dat ik met gemak kan winnen.
Alhoewel ik een zeer aardige algemene ontwikkeling heb, kan ik met geen enkele quiz meedoen vanwege de altijd aanwezige ellendige sportvragen. Vooral die overdreven nadruk op voetbal heeft me al menig miljoen gekost.
Met mijn expertise en uitputtende ervaring als noodgedwongen non win ik die hoofdprijs op mijn sloffen...
Die er vast uit zal bestaan dat ik al margarita's drinkend in een warm oord verwend word door een gebronsde adonis met ferme kaaklijn en fijne handen. Dat lijkt me wel wat.
'Het is helemaal geen quiz en je kan er zeker niks mee winnen', helpt toevallig aangewaaide Grandmaster M. me bruut uit de droom.
Spelbreker.
De gouden kansen die ik al heb gemist...
Toen de 06-lijnen in Nederland kwamen (oma vertelt; ) had ik een geweldig idee. Ik zou een ideeënlijn beginnen. Iedereen die verlegen zat om een idee, kon mij betaald bellen. Ik zou de hele dag gebeld worden met vragen als:
Waarin moet ik afstuderen? Hoe noem ik mijn foeilelijke hond? Met wie kan ik het beste een geheime verhouding beginnen? Welke kleur zal ik mijn haar verven? En wat kan er allemaal met een pot augurken en een stuk oude kaas? Kortom, een ware goudmijn dit plan. Dus niet.
Er bleek uitsluitend behoefte aan sexlijnen en dat vond ik saai, dat gehijg de hele tijd.
Mijn kikkererwtenshoarma had de vegetarische equivalent van de Big Mac kunnen zijn. Maar ja, je kent het. Die lieve juf van groep 2 is jarig en er moet op het laatste moment een kookboek in elkaar gedraaid worden. Weg geheime receptuur. Nu staat vast die lepe Jonnie de Boer met mijn kikkererwten de show te stelen.
Het spijkerbroekentassendebacle. Op de vrijmarkt met koninginnedag niet aan de straatstenen te slijten. Van ellende uiteindelijk allemaal weggeven. Twee jaar later vlogen ze in heel Europa voor het tienvoudige bedrag als warme broodjes over de toonbank.
Mijn handbeschilderde babykleding en bedlinnen.
Mijn mooi en degelijke artistiek verantwoorde jongerenontmoetingsplekken. (zet ik hopelijk deze week op Flickr)
Het mobiele telefoonconcert tijdens het Millennium. Wereldwijd de ringtone 'Alle Menschen wirden Bruder' te horen brengen.
Dit is zomaar een greep uit mijn carrière als fantast.
Kortom ware goudmijnen. Parels van ideeën. Voor de zwijnen!
Neen dan dit blog! Vooral begonnen om mijn schilderijen te slijten. Prachtig werk, maar het staat gruwelijk in de weg. Ook vooral bedoeld om te laten zien dat ik goed kan illustreren (en zo veel per week, zo geestig ; )
Wat blijkt weer? Geen schilderij verkocht. Niet een opmerking over mijn tekeningen! Ok, u vindt mijn stukjes leuk en boeiend. Erg goed en zeer grappig, dat vertelt u me allemaal en dat is fijn. Maar dat levert natuurlijk weer geen stuiver op! Wel veel werk, dat wel ; )
Gisterenavond keek ik op het programmaatje waar ik kan zien hoeveel bezoekers ik heb op deze site en waar ze vandaan komen. En toen werd ik me toch trots!
In Mont-Royal te Canada heeft iemand op 7 december 2008 wel 7,44 minuten op mijn site zitten lezen. Dus ik mag dan wel nergens komen. Mijn gedachten zitten maar mooi in Canada ; )

Geen opmerkingen: