woensdag 2 januari 2008

Weg'Zou het woord kater van katharsis komen?', peins ik, al hangend boven de toiletpot.
Was de dichter Willem Kloos nog een God in het diepst van zijn gedachten, ik word een filosoof in de platste situaties.
Zo verzon ik ooit de these voor mijn scriptie tijdens de vastelaovond (= carnaval) midden in het overvolle Hoeskamer café te Venlo met een vals toeterende trompettist in mijn oor.
Nu zit ik naast het toilet en doe intelligent over mijn bestaan. Ik pieker teveel, dat is het.
Het jaar 2007 had ik prachtig afgesloten in gezelschap van bijzondere Waifi en haar kinderen Qiwi en Galadriel. Met grappig wijze vrouw M'Rah, overgekomen uit Zuid-Afrika. Met later, in het nieuwe jaar, dierbare Djeu en nog later de Dekselse Bengels die me uiteindelijk toch wisten te shockeren. Wat de stand 1-1 maakt ; )
Ik had Galadriel mogen inwijden in de edele kunst van het vuurwerk afsteken. Toen ze al snel de hardst knallende rotjes met een prachtige nonchalance van zich weggooide, wist ik dat het met de emancipatie weer helemaal snor zat.
Met Qiwi besprak ik zijn laatste piece, langs de A2. Trots!
Waifi verbrandde ritueel al de liefdesbrieven die ze in haar leven had mogen ontvangen. Een jaloersmakend aantal, zeker voor ondergetekende die er nog nooit een heeft gekregen.
Wat mij accuut mijn wenslijst op het gebied van een eventuele nieuwe vlam deed bijstellen. Genoeg met die vunzige mails, smerige ansichtkaarten of geile sms-jes. Ik wil nu eindelijk ook een liefdesbrief. Ik ben er oud genoeg voor!
Heel veel champagne later gaan slapen om diep in de dag weer fluitend op te staan. Geen kater in zicht.
Dat veranderde toen ik tegen de avond thuis kwam en de CV ketel kapot was. Alle rampspoedscenario's waren meteen aanwezig. Gedachten als: Ik had bijna al mijn leerlingen vermoord door koolmonoxide tot Torenhoge Kosten, Juridische Pret en Wekenlange Koude en Ruzie met ex, gingen in razendsnel tempo door mijn hoofd.
Zo eindigde ik alsnog zittend naast het toilet.
Volgens de Volkskrant is een kwartier piekeren per dag genoeg. Dat heb ik al binnen voor de wekker gaat...
Apparaten gaan kapot, dat moet ik accepteren. Mijn leven loopt altijd anders dan gepland.
Het zal.
Ik word weer de liftster van vroeger. Vol terecht vertrouwen in de mensheid die mij al heel Europa heeft doorgebracht. Er komt altijd een lift. Als je geen einddoel hebt, wordt de reis ook veel leuker.

ps: Jan & Emma & de schapen zijn terecht! Thanx!

ps2: Oh ja, de allerbeste wensen voor jullie!
(Onderstaande band is volgens NRC next de meest favoriete band van Irak. Sterk beïnvloed door aanwezigheid buitenlandse troepen. Probeer daar maar eens niet over te piekeren...)


2 opmerkingen:

Qiwy zei

Hebben we je geshockeerd, doen we toch beter dan ik dacht.
Mag je wel wat dieper op in gaan goe want ik ben het straal vergeten, zou wel samen gehangen hebben met straal bezopen.
Oh en ik heb een verzoek, kan je het woordje a2(als het een woord is weghalen. Iets met legal issue's.
Kus Qiwy

Anoniem zei

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic