dinsdag 26 februari 2008

Dom, Blond & Tieten

'Wat zit je nou verbaasd te kijken', de oude docent Nederlands valt ineens woedend naar me uit. Ik kijk verbaasd op, die had ik niet zien aankomen... 'Zie je wel, nu doe je het weer', vervolgt hij woest. 'Ga er maar uit!'
Verbaasd kijkend loop ik de klas uit.
Achteraf bezien,verdenk ik de man van een vergevorderd stadium van Alzheimer. Toendertijd was ik verbijsterd. Ik had alleen maar aandachtig naar de man zitten luisteren en misschien stiekem in gedachten wat vragen bedacht, maar dat was alles...
(Vergeet ik voor het gemak even de voorgaande weken die bol stonden van ludieke aksies als 'RED DE KOFFIEBOON! of bloedserieuze AKSIES tegen de Neutronenbom of Kernenergie. Toevallig begonnen die altijd in zijn les)
Ouder worden is geen feest. Niet alleen wordt de zwaartekracht een factor van belang, je zelfkennis vergroot ernstig en dat is geen pretje.
Ik moet het u bekennen: ik weet gewoon geen flikker. Het is echt verschrikkelijk. Hoe ouder ik word des te minder ik weet. Van alle tegenwoordige apparaten als de mobiele telefoon of nog erger de DVD, kortom alles elektronisch of met snoer (of is dat hetzelfde?) begrijp ik alleen maar het tosti-apparaat. Dat wordt heet en dan smelt de kaas.
Van alle formulieren die ik lees, ANWB, ziekenfonds, bankshit en belastingen begrijp ik zo'n 80 % niet. (voor de stats: VWO & HBO)
Spaaracties in supermarkten; het lukt me niet. (kom maar op met die smurfen ; )
Inloggen & reageren op Blogs. Dat heeft u ook, hoor ik wel eens. Dat is een troost! (Maar wel blijven proberen!)
Zo worstel ik mij elke dag door een woud van vragen...
Maar er is een oplossing: Andere Mensen!
Andere mensen zijn tof, die weten een hoop...
Vanavond was ik weer op mijn club. Een club waar ik binnenkort meer over ga vertellen, dat hebben ze wel verdiend, maar niet nu dus.
Op die club hebben we zeer regelmatig lezingen waar ik geen ene moer van begrijp. Dat vind ik heel geinig.
Elke week lees ik de Volkskrant Banen (want gratis ; ) met een rubriek over specifiek jargon en unieke spullen die bij dat beroep horen. Superleuk!
De lezing vanavond werd gegeven door een beeldschone jongeling (ik blijf kunstenaar, sorry ; )
over een zwaar economische kwestie met de moeilijke naam Private Equity. Uiteindelijk ben ik er achter gekomen dat het niet zo sexy is, als dat het klinkt. Ongelooflijk droge kost zonder plaatjes, maar reuze opwindend door de lekkere woorden. Vond ik vroeger 'giraal verkeer' altijd wat ranzig klinken, ik word warm van het woord 'recaps' Ik ben gelijk benieuwd wat voor straal daar uit komt...(???denkt u nu, maar 'caps' is een bepalend ding in mijn verf-en graffitiwereld)
Ik word geil van het woord 'Private Equityverstrekkers' en heb zo mijn gedachten over 'Leverage'...(het klinkt een beetje goor...)
'Secundary buyout' klinkt als iets met geweldige schoenen voor een spotprijs.
Maar dan de uitsmijter: 'Waardecreatie> Exit'!
U, als mijn lezer moet het mij vergeven als ik de komende dagen een beetje stil ben...
Ik kijk alleen maar verbaasd!
(Waarschuwing: onderstaand nummer staat bol van het vakjargon; )

1 opmerking:

Anoniem zei

Vakjargon hé?..Dat doet me dus echt denken aan voetbalclubs, wat dus echt zó níet geil is.
Maar als Dom, Lomp & Famous vakjargon is, ben ik zeker fan van vakjargon!
En weet ik er nog wel een paar..

X; B.