woensdag 6 februari 2008

Luizenleven


Mythevorming is buitengewoon nuttig voor het beroep van beeldend kunstenaar. Al is het alleen maar om niet in de vergetelheid te belanden. Geeft de gemiddelde mens geen ene moer om een mooi plaatje of beeld, een goed verhaal is altijd welkom. Zo is het oor van Vincent van Gogh beroemder dan zijn complete oevre. De uitspraak over 'fifteen minutes of fame' van Andy Warhol blijkt zijn grootste kunstwerk te zijn en de vrouwen van Anton Heijboer hebben het allang gewonnen van de mans artistieke prestaties.
Kwam ik voorheen in mijn leven ook wel eens rare idee├źn tegen over mijn persoon, sinds ik dit blog schrijf is het hek van de dam.
Gisteravond werd ik er weer mee geconfronteerd dat mensen denken dat ik een leuk leven heb, vol jolijt en gezelligheid.
Ik zal u uit de droom helpen. Mijn leven is een aaneenschakeling van pech, treurnis en doffe ellende.
Mijn dagen zijn gevuld met stress, bijna-rampen, rampen, mega-rampen en krankzinnige toestanden en mijn pogingen om mijn mini-gezin door deze ellende heen te laveren.
Ok, die twee dagen carnaval waren leuk. Ook heb ik de voorverkoopdatum van een door mij zeer geliefd festival genoemd, waardoor ik de indruk heb gewekt dat ik van het ene festijn in het andere rol. Was het maar waar! Lowlands is pas in augustus, helaas.
Als ik nu naar links kijk, grijnst een stapel rekeningen mij aan. Ook de stapel 'ik begrijp het niet, maar ik moet iets met deze formulieren' wil maar niet weglopen. Iets wat mijn hond daarentegen weer wel regelmatig doet.
In de meeste huizen lijkt het ook of de mens de baas is over het interieur. Grijze plavuizen worden gekozen en gelegd of een kleur mauve wordt op de muren aangebracht.
In mijn huis bepaalt het interieur zelf de trend. Zo vallen er sinds twee weken alsmaar kastdeurtjes uit hun scharnieren. Waarom is mij niet duidelijk maar op dit moment zijn het er al vier. Waardoor mijn keuken en mijn atelier (het virus verspreidt zich razendsnel door het hele huis) een oostblokachtige uitstraling heeft gekregen.
Deze look is nu gecomplementeerd door de volle vuilniszakken die overal in het huis staan.
Want om mijn mijn levensvreugde helemaal tot een minimum te laten slinken, heeft de luis zich weer in mijn bestaan gemanifesteerd. De hoofdluis voor alle duidelijkheid. U denkt toch niet dat ik er een liefdesleven op na kan houden in dit aardse tranendal?
De hoofdluis is samen met bijvoorbeeld collega kakkerlak en vriend rat, het ultieme bewijs dat moeder aarde uitstekend in staat is om wraak te nemen op het overmoedige soortje de mens.
Na constatering van de kriebelende etters reed ik met hoge snelheid naar de apotheek, duwde daar wat bejaarden van hun rollator en gilde eenmaal bij de toonbank aangekomen luidkeels om gif. Zo vuig en zwaar mogelijk als het kon. Want ik geloof niet in een zachte aanpak als het om dit soort geteisem gaat.
De apothekeres bracht het tragische nieuws. De luis gaat met de tijd mee en is resistent tegen nagenoeg alle giffen. Alle dagen met een irritant pijnlijk kammetje uitkammen, elke dag de bedden verschonen. Kleding en knuffels op 60 graden wassen of in de vriezer stoppen. Overal stofzuigen waar een hoofd in de buurt is geweest en alles wat niet verholpen kan worden met deze methoden in vuilniszakken stoppen en daar dagen in laten zitten.
Toen zij voorzag dat de complete voorraad valium aanwezig in de apotheek niet voldoende zou zijn om mijn reeds opgewekte zenuwinzinking te dempen, trok zij toch wat flesjes onder de toonbank vandaan. Het laatste gif. Deze vrouw verdient een lintje.
De komende dagen ben ik in veilig geachte lompen gehuld en met na de behandeling met gif en kam nog met drie haren begroeide hoofd, bezig met wassen en bevriezen. Mijn hele leven draait nog maar om een ding: uitroeiing.
Nu maar hopen dat mafketel Marianne Thieme er geen weet van krijgt ; )
Ik trek mij nu maar weer terug in mijn vuilniszak, in de hoop op betere tijden...
1 opmerking:

Ik-Haat-Jeuk zei

Aaargh! Je krijgt al jeuk als je aan luizen denkt! Als het dan maar bij een idee blijft....... Want blijkbaar is (door Jenneke v. Wijngaarden) geen enkel AntiLuisSpul meer verkrijgbaar...
:~(