vrijdag 22 februari 2008

Tijd van leven (2)


'Hyves? Ik moet er niet aan denken, ik barst al van de vrienden. Straks heb ik er nog een paar duizend bij...' Zo reageer ik op de vraag van Buuv, die een erg enthousiast Hyver is.
We zijn allemaal op zoek naar iets en naar elkaar en internet lijkt daar een fijn middel voor.
'Internetdating? Met mijn karma? Mijn god, dat lijkt me vragen om moeilijkheden; bovendien wil ik een man eerst ruiken voordat ik met hem afspreek', is mijn antwoord op de vraag van een andere vriendin waarom ik niet aan internetdating doe.
Er is maar een tijd van leven en die besteed ik graag nuttig en plezierig. Vrienden maken is het leukste dat er is, vriendschappen onderhouden een vak apart. Ik was daar vroeger niet zo goed in. bij elke drastische ommezwaai op mijn levenspad (een nieuwe relatie, een verhuizing) was ik slordig met wat ik al had en stortte mij volledig in het nieuwe. Bovendien raakte ik dan steevast mijn adressenbestand kwijt of crashte mijn computer zodat oude banden als vanzelf verdwenen.
In het Haags Gemeentemuseum bij de expositie van Lucian Freud stuit ik onverwachts op een vriendin die ik in geen 11 jaar gezien heb. Wij studeerden samen af aan de academie en ze is van die klas de eerste die ik sinds al die jaren spreek.Het is of er een luikje opengaat in mijn hoofd. Klasgenoten, docenten, de namen borrelen omhoog en moeten benoemd worden. Ik vind het heerlijk om bijgekletst te worden over het wel en wee van iedereen. Het mooiste is dat het lijkt of we elkaar de dag ervoor nog gezien hebben, zo natuurlijk verloopt onze roddelsessie, waar we allebei erg vrolijk van worden.
Mensen uit je verleden bevestigen je bestaan, lijkt het. Dat merkte ik ook aan de stortvloed van mailtjes die ik kreeg, toen ik mij min of meer per ongeluk op schoolbank.nl had laten inschrijven. Het sowieso zichtbaar zijn op internet levert een stroom aan stemmen op uit het verleden.
Hartstikke leuk en vleiend en bovendien echt goed voor het reconstrueren van het geheugen.
Maar ik word er ook licht nerveus van. Zeker als mensen meteen op bezoek willen komen en daarna opdringerig worden als dat niet snel genoeg gebeurt.
Er is maar een tijd van leven en ik heb gelukkig vrienden die dat begrijpen.
Afgelopen nacht was de eerste gelegenheid om met Blauwoog engel bij te praten aan de telefoon.
Bij die paar unieke mensen in mijn leven doen slaap of andere verplichtingen er niet toe. Het contact is dan het enige dat telt. Bijeenkomsten met Grandmaster M. bijvoorbeeld leveren ook altijd kleine oogjes van de slaap op.
En afgelopen maandag met de Don was een dag met een gouden randje, gewoon door het samen zijn.
Met mijn oude academiegenote wil ik graag contact blijven houden. Ze is te leuk om weer kwijt te raken.
Maar Hyves, linkedin.com, Second life en alle andere kunstmatige vriendschapskringen moeten nog maar even wachten.
Voorlopig ben ik allang blij als ik af en toe aan mijn echte vrienden kan snuffelen ; )

Geen opmerkingen: