maandag 24 maart 2008

CircusdierAfgezien van de clowns vind ik alles aan het circus geweldig. En dan heb ik het niet over die modernistische circussen zonder tent maar met choreografie en poeha. Vast ook heel mooi, maar ik ga graag naar een zielige circus. Waar het ruikt naar paardenpoep, tranen en vodka. Met blikkerige muziek. Waarvan de kassajuffrouw met haar felblauw oogschaduw nadat ze het vogelnestje ineens niet meer kon na haar vijftigste verjaardag, ook de functie van spreekstalmeester op zich neemt. Wat nog best lastig is, leren playbacken bij zo'n vertalinggeluidsband.
De poedels blijken na hun nummer geschminkt ineens een roofdierenact en de paardenpoep blijkt van een kreupele ezel afkomstig, die al achteruitlopend een bal in een doel kan schoppen. Dat dan weer wel.
Tussen deze wereldnummers vol van betekenis over het in treurige bestaan van mens en dier, is er een lichtpuntje.
Er is een act die altijd overeind blijft.
Dat is meteen ook de essentie van de act, de balancerende Chinese borden. Nu associeer ik persoonlijk Chinees meer met witte plastic bakken dan met borden, maar dit kunstje is al zo oud, het zal vast waar zijn.
Zoveel mogelijk bordjes al balancerend op dunne staven draaiende houden.
Eigenlijk denk ik stiekem dat ik daar ook heel goed in ben.
Veel bordjes draaiend houden.
Ik heb alleen de afgelopen dagen het blog wel even laten vallen. Sorry!
De andere borden draaien met veel en hard door elkaar.
Er hangt/staat/ligt (al naar gelang mijn bezigheden met het doek zijn) een blauw Abstract aandacht te vragen op het atelier. De afgelopen dagen heb ik behalve een klein beetje het Paasfeest vieren, me vooral erg druk gemaakt om een waanzinnige -al zeg ik het zelf- muur in een kantoor, vervaardigd met spuitbus, smaak en skills. (ff eerlijk, ik ben zo benieuwd wat ze er morgen van vinden.( Ondanks grootspraak: zwak zenuwgestel en klein hartje...)
En als klap op de vuurpijl een gezellige opening zondag aanstaande van mijn expositie in Coffeeshop Espresso, te Mijdrecht.
Ik kan het natuurlijk weer niet laten om steeds maar weer nieuwe werken daarvoor te blijven maken.
Een vraag om een klein adviesje over jongerencultuur draait sinds een paar dagen mee.
Een duizelingwekkend aantal lijkt het.
Dus u ziet, ik kan zo het circus in!
Wel blijven opletten dat ik niet doordraai ; )

Geen opmerkingen: