donderdag 27 maart 2008

Gezellige trek
Vader Jager en ik zijn genetisch gesproken compleet verschillend. Dat we toch nauw verwant zijn, is zichtbaar door onze boterhammen. Die bestaan uit onnoemelijk veel lagen smeersels en beleg in combinaties waar velen van zullen gruwen. Vader Jager spant de kroon door op elke boterham ongeacht wat de daaropvolgende laag beleg ook is, altijd eerst limburgse stroop te smeren. Ik kan echt met bewondering kijken naar een sandwich van Duits brood met stroop,kaas, komkommersalade, een zure haring en dan bovenop een door mij aangeraden topping van iets heel heets. Want dat is namelijk mijn grote troef; het vinden van loeihete sambals en piccallilies in obscure toko's. Met Vader Jager is het dan ook fijn boterhammen eten, al keurend en proevend elkaars meesterwerken bewonderend.
De liefde gaat bij ons in de familie duidelijk door de maag. Zo vond ik de laatste verjaardag van mijn kleine neefje bijgenaamd 'de Tank' vooral ook zo genoeglijk omdat er bijna geen visite was en ik daardoor de overheerlijke vissalade bijna in mijn eentje soldaat kon maken. Met ook nog een bak uiensoep had ik echt het beste feest in tijden.
Van oudsher bespreken wij tijdens het eten de meest smerige onderwerpen.Nooit expres, daar zijn we te netjes voor. Maar altijd wel per ongeluk.
Vader Jager spreekt van nature Limburgs en door alle invloeden uit alle windstreken, rangen en geloven in de rest van de familie heerst er voortdurend een Babylonische spraakverwarring.
Maar over een ding zijn we het eens: er moet genoeg te eten zijn! Als je gasten hebt probeer je daar zo goed mogelijk voor te zorgen. Er zal geen honger of dorst geleden worden!
Vanavond was ik te gast in mijn eigen oostblok keuken. Met mijn eigen idote verzameling aan bestek en glazen en genant vettige pannen zonder deksel en oor.
Maar vooral met mijn lieve vriendinnen.
Vliegende Viool stond aan het fornuis briljante dingen te doen die totaal niet opvielen door het levendige gesprek, maar waarvan ik spontaan verstomde toen ik een hap nam...
Die soep! Zo lekker dat hij moet worden opgenomen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Laat het een grondrecht worden, deze soep. Met het mes op de strot hebben wij haar dan ook gedwongen om het recept in drievoud rond te mailen. Waarna ik het recept waarschijnlijk schaamteloos in dit blog ; ) plaats ter meerdere glorie van mijzelf, vanzelfsprekend.
Blauwoog Engel's meegebrachte wijnen piesten heerlijk over de tong en onze woorden rolden mee. De bakken met aandacht en de boeiende gezichtspunten vormden met elkaar een helend bruisbad dat mijn lichtelijk gehavende ziel (simpel gezegd: een k...dag) langzaam weer naar een gezellig niveau masseerde. Cie Mind toverde een van haar verrukkelijke creatieve toetjes tevoorschijn en ik schonk nog maar eens bij. Ik was gast in eigen keuken. Hoe fijn!
We spraken over hun interessante werkzaamheden en poep en pies, mijn interesses; ). En eindelijk bedachten de dames uit zichzelf (na al die jaren...) (en vele, niet zo subiele hints van mijn kant; ) dat ze eens gingen uitkijken naar een man voor mij."Iets leuks muzikaals ofzo, iets met het Concertgebouw", sprak Vliegende Viool cryptisch.
Ik kan niet wachten...ik mag dan wel geen vlees eten, ik heb ondertussen best trek. In een leuke paukenist of suzafoonblazer (bestaat dat laatste eigenlijk wel of is dat invloed van Guust Flater?)
Vader Jager gebruikt, waar ik het woord hartig gebruik (bijvoorbeeld hartig beleg) het woord hartelijk.
Eigenlijk vind ik dat ook heel mooi. Hartelijk eten!

1 opmerking:

Qiwy zei

"Welcome to the good life, were we roll with chicks who ain't on tv because they got more ass then the models."
-Kanye West
http://www.youtube.com/watch?v=WDxr-eakI6U