woensdag 5 maart 2008

Was will das Weib?


Tijdens het opruimen vind ik een oude Allerhande vol interessante stylingfeitjes.
75% van de Nederlandse vrouwen krijgt haar haar niet gestyled zoals ze het hebben wil...
...terwijl 95% overtuigd is dat er meer uit haar coupe te halen is.
Vreemd.
In het dagelijks leven kom ik werkelijk nooit vrouwen tegen die zich hier druk over maken. Ook ken ik geen vrouwen die schaterlachend pakken maandverband aanschaffen of in nachthemdachtige jurkjes willen rondlopen met een hond die de grootte van een cavia heeft.
In mijn wereld zijn de vrouwen -vriendinnen en mijn privéstudenten- zeer getalenteerd en heerlijk ambitieus, leiden ze bedrijven en congressen en vertellen ze anderen vaak wat ze moeten doen, op een strenge doch rechtvaardige manier. Ze lezen onderwijsrapporten of werken aan ingewikkelde wetenschappelijke kwesties.
Natuurlijk kunnen ze dat combineren met goed ouderschap, de vraag die aan mannen in vergelijkbare posities nooit gesteld wordt.
De gesprekken gaan over zaken die er toe doen. Soms dus ook over de blauwe plekken opgelopen door het glazen plafond. Maar gezien de frequentie en snelheid waarmee een enorme groep vrouwen zeer regelmatig daar met de kop tegen aanbeukt, zal het niet lang meer duren of er verschijnen steeds meer barsten; tot het verpulvert zoals eens mijn autoruit.
Hillary Clinton is nog in de race! Godlof! Hoe leuk Barack Obama ook schijnt te zijn en hoe schattig hij er ook uitziet met zijn gezin (ze lijken sprekend op mijn Barbie Sunshine Family waar ik vroeger mee speelde), geef mij maar Hillary...
Natuurlijk vooral op inhoudelijke gronden, al moet je daar goed naar zoeken in de media. Charisma en reclamefilmpjes schijnen de basis te moeten zijn van het machtigste ambt ter wereld. Maar zeker ook vanwege Madeleine Albright die in haar kamp zit. En omwille van een puur persoonlijke reden. De zonnebril en de coole intelligente houding die zij ooit aannam nadat haar echtgenoot (weer eens) betrapt was op smeerlapperij met iets jongs en rondborstigs.
Een vrouw die zich voor het oog van de wereld zo staande kan houden, heeft hersens en kloten, daar houd ik van.
Toch is er iets geks aan de hand met de berichtgeving. In Nederland bestaan er geen vrouwen met verstand van de Amerikaanse politiek, in ieder geval mogen die niet op t.v. Zoals er sowieso nagenoeg geen vrouwen met verstand van welke zaak dan ook op de buis verschijnen.
Huilt Hillary dan is dat manipulatie. Huilt er bijvoorbeeld een mannelijke gladjakker als Sarkozy, dan is dat warm en emotioneel op een dappere manier.
De glazen beeldbuis als glazen plafond.
Zelf brand ik van de ambitie. Geldingsdrang als gierende motor van mijn bestaan.
Jarenlang snoeihard werken begint nu zijn vruchten af te werpen en voor het eerst in jaren heb ik een plan wat niet over werk of ambitie gaat.
Ik ga leuke dingen doen! Ik ga geld en tijd besteden aan mezelf. Alleen wat wil ik nu eigenlijk? Een zee van mogelijkheden dient zich aan!
First things first...
Ik ga eerst maar eens naar de kapper ; )

1 opmerking:

Qiwy zei

Maak je maar geen zorgen hoor uiteindelijk wint jouw favoriet het.
De vraag is alleen of je daar blij mee moet zijn en of het er wel toe doet.