dinsdag 22 april 2008

Het Nut van Jenneke

(JongerenOntmoetingsPlek, JOP te Vinkeveen)
'Het huis aan de Roerdompbrug' - Jenneke van Wijngaarden

Er leiden vele wegen naar Rome - en zoals ik sinds gisteren weet- ook naar Heemstede. Vriendin Helder en ik zijn op samen op pad. Helder heeft zich de laatste weken van een sympathieke vriendin in de verte weten te ontpoppen tot de reddende engel van mijn bedrijf.
Niet dat het nu zo slecht loopt, integendeel, het gaat te goed. Met als gevolg dat ik door de bomen het bos niet meer zie en zoals nu, de afritten niet meer zo goed volg.
Helder heeft er voor gezorgd dat mijn bedrijf kan groeien, ze heeft praktisch als ze is, voor een pand gezorgd. Een ogenschijnlijk krottig pand maar met de potentie om met een hoop liefde en hard werken een waar kloppend kunsthart van Wilnis te worden...
Een nieuw atelier! Dat ik overigens ga delen met een spannende kunstenaar. En nee, voor de duidelijkheid, niet op die manier spannend ; ) In artistiek opzicht, erg veelbelovend!
Vandaag heeft ze een afspraak geregeld om te praten over mijn ondernemersplannen, in Heemstede. In de auto vliegt het gesprek over grenzen van tijd en gevoel. Beiden geboeid door het gesprek en dankzij mijn onoplettendheid rijden we op het tijdstip van afspraak IJmuiden binnen of Velzen daar wil ik van af zijn, ik zat echt niet op te letten...
Ik schiet onderhuids in de vliegende stress (te laat komen is doodzonde nr 1 in mijn dwangneurotisch bestaan) maar Helder blijft helder. Na een aardige toeristische route (wat een leuke grote huizen zijn daar!) komen we welkom te laat aan.
Het gebouw blijkt een oude geluidstudio. Binnen kijken allerlei muzikale goden mij in zwartwit aan. In een flits zie ik Nat King Cole, Andre Hazes, Maria Callas, een jonge Rob de Nijs.
Ondernemersplannen zijn serieuze dagdromen op papier. Als dagdromen toch al een zwaar aandeel in je dagelijks programma heeft, moet dat een eitje zijn, zou je denken. Not! Ik kan namelijk ook heel goed alle leeuwen en beren fantaseren, nogal eens een zijpad bewandelen en heb bovendien een bloedhekel aan - zoals u, lezer, wellicht ondertussen wel weet- aanstellerige woorden, misplaatst gebruik van ronkende cijfers (die heb ik ook niet, vandaar de hekel ; ) of saai gelul. Dat helpt niet echt...
Maar alles sal reg kom!
Ik mag het gaan doen op mijn eigen manier! Met mooie plaatjes en grootse fantasie├źn...Was will das Weib nog meer?
Wat ik moet gaan schrijven? Mijn bedrijfsfilosofie, waarom ik denk dat ik nodig ben in deze gemeenschap, dit platteland. Wat heb ik het leven hier te bieden?
Vandaag had ik migraine. Dat heb je soms met een eenvrouwszaak. Ga er maar aan staan, want nu worstel ik met de vraag:
Wat is het nut van Jenneke?
(Lieve Boots, je verhaal komt nog. Dank voor deze heerlijke clip)

1 opmerking:

Anoniem zei

Graag gedaan toppunt van coolheid.
Wat het nut van jou is?
Tja.. teveel om op te noemen..

X Boots.