woensdag 18 juni 2008

EK Lingerie


In de auto, aan het begin van het EK hoor ik er op 3FM radio voor het eerst over.
Ik hoor het verhaal maar half, maar het spreekt tot de verbeelding, dat EK Lingerie.
Misschien heb ik eindelijk een ingang tot het gezellige volksjolijt te pakken. Ik voel me namelijk erg eenzaam deze weken. Buitengesloten.
De hele straat is oranje en iedereen praat over dingen waar ik geen verstand van heb. Het lukt me niet. Ik kan het niet.
Oranje is altijd een van mijn favoriete kleuren geweest. Bitterballen zal ik vanwege vermeend vlees weliswaar nooit eten maar mezelf gek kleden en bier drinken doe ik het hele jaar door, dus ik zou er ontzettend aanleg voor moeten hebben, dat voetbalgedoe.
Ik heb het echt geprobeerd, net als met de muziek van Jan Smit en kijken naar Piet Paulusma zonder te braken, maar, vergeet het maar.
Het is me nog nooit langer dan 5 minuten gelukt om naar het voetbal te kijken. Zo saai.
Nou ja, nooit...
Eenmaal beleefde ik een geweldige voetbalavond. Aan het einde van een woest onstuimig afstudeerjaar was er een WK.
Wij, studieverloofde Napoleon en ik, hadden de tv in ons betonnen tuintje gesleept en de buurstudenten waren er, zoals het meubilair betaamt, ook.
Het was vast een wedstrijd met Brazilie want Grandmaster M (toen nog gewoon L'ill M) verbrandde oregano en tuinplanten op de BBQ voor het voodoo effect.
Er was bier en er waren kippenpootjes, die genereus gedeeld werden met de bovenstudentenburen die vanaf hun balkon gewoon hun hengel uitwierpen waarop het boutje aan de haak geslagen werd en weer naar boven getransporteerd.
L'ill M fikte uit pure wanhoop en dronkenschap vervolgens de poppetjes van het tafelvoetbalspel op rituele wijze en ik lachte me slap.
Dat was een goede wedstrijd!
Vijftien jaar geleden...
Sindsdien heb ik nooit meer wat meegemaakt, op voetbalgebied dan.
Maar dat EK Lingerie dat zag ik wel zitten, lingerie is mijn ding, vanaf mijn allereerste bh ben ik hooked; )
Ik heb het programma ondertussen gezien. Ik kon niet anders, ze onderbraken er een film voor.
Wat valt dat tegen!
In mijn fantasie zag ik de beste ontwerpen uit Parijs tegen die van Denemarken.
London- Berlin
Seamless of baleinen?
Torselet versus balconnet
Sportondergoed maar ook fijn Oh-La-La frivools gedragen door Pannachicks of hoe die stoere meiden die aan straatvoetbal doen ook mogen heten.
Sex and the City meets Urbnn sports.
Helaas.
Het ziet er totaal anders uit.
Het programma blijkt gefilmd in lelijk koud licht en te gaan om best mooie maar magere meiden die steeds dezelfde bh en onderbroek dragen.
En bovendien niet kunnen voetballen.
Het schijnt trouwens wel heel populair te zijn.
Ik kan het niet...1 opmerking:

Mina zei

Kan me nog wel wat van herinneren. Ook dat 'we' toen onterecht verloren (foute scheidsrechter dacht ik). Tja, vrouwen en voetbal in lingerie, weet niet... Laat de leeuwin niet in haar hempie staan?

->

http://www.youtube.com/watch?v=qqXi8WmQ_WM