zondag 24 augustus 2008

De Magneetbar

Sommige mensen hebben een verleden in snackbar "De Drie Sterren" in Dordrecht en denken dat dat leuk is.
Anderen verkeren nog steeds in de veronderstelling dat de Stay-in in de Willestee te Wilnis gezellig is- het gerucht gaat- en drinken daar wel eens iets.
Voor die mensen en natuurlijk de mensen die achter de ware identiteit van Schreibril willen komen, schrijf ik nog even door over de Magneetbar.
Even tussendoor: wat zijn jullie verschrikkelijk nieuwsgierig!
Na jarenlang niet met Vlaamsch visje gesproken te hebben was bijna ogenblikkelijk Wie-is-Wie? in mijn blog het onderwerp van gesprek.
Helder,die nog even hangend tegen de deurpost quasi terloops informeert naar deze en gene.
Gisteren huppelde de Jonkvrouw weg omdat ze gehoord had dat de Don net als wij ook op de Dag van het Veen was en zij hem zou ontmoeten...
Iedereen vraagt naar elkaar en voor mij is dat erg grappig, kan ik u vertellen.
De Magneetbar.
Al jaren betaalt trendanaliste Christine Boland (Ja, ook zij heeft een bijnaam, maar dan als vriendin, dit is werk. Welke naam zeg ik natuurlijk niet ; )http://www.christineboland.nl/ mijn kaartje & wat zakgeld om te Kijken, Voelen & Fotograferen op Lowlands.
Dat klinkt leuk en dat is het.
Zij vertrouwt blind op mijn radar en ik ondertussen ook. Ik ontmoet dus interessante mensen, kijk wat om me heen, neem alles wat gratis is mee (deed ik toch ook al) en denk daar over na. Ondertussen feest ik dat de vonken er van afvliegen en vervul -dit jaar in het bijzonder- mijn functie als allround sambabalster met een hand met verve.
Volgens de traditie leg ik dan op woensdagochtend verantwoording af en dus lees ik me op Euforisch Brakke Maandag en Doemdinsdag me ongans aan de Daily Paradise, flyers, bekijk foto's ter verbetering van het geheugen en op You Tube alles dat ik gemist heb.
A Campingflight to Lowlands Paradise, de Magneetbar.
Schreibril wil in de Magneetbar wonen. Dat vertelt hij mij meteen als we elkaar vorig weekend weer terug zien.
Schreibril leerde ik vorig jaar kennen, backstage bij de Magneetbar. Heerlijk gezellige avond (nacht?) was dat daar, maar vrij verwarrend. Hij had nogal last van zogenaamde black outs (ik vermoed een artistieke term) en ik wilde alsmaar mijn tong in iemand anders steken, dus het gesprek verliep niet heel soepel.
Maar het gesprek was indrukwekkend genoeg om het meteen weer op te pakken bij het weerzien.
We delen ogenblikkelijk weer de liefde voor deze blije bende en dit jaar het Infadelleeuwinnetje in het bijzonder.
Hij heeft een gouden bandje en macht ; )
Ik drijf met mijn burgerbandje gewoon binnen op roze wolkjes pret.
Hij heeft er zelfs een sloot voor overgezwommen om hier maar te mogen zijn. Beweert hij.
Zijn zware bril maakt alles ironisch.
Volgend jaar zal hij er echt bijhoren...Hij gaat nog meer doen, dan wordt hij eindelijk lid van deze boeiende groep. (Wat hij gaat doen verstond ik niet. Ik ben vrij doof.)
"Het hangt al een tijd in de lucht, dat weet je". We zitten in de waanzinnige ruimte die nu mijn nieuwe atelier is. "We willen nog steeds heel graag ergens bij horen.(Pluralis Majestatis, dat besef ik. Maar dat is die radar ; )" Het is woensdagochtend en ik praat Christine Boland bij over wat ik Gezien, Gevoeld & Gefotografeerd heb.
"We willen bij de geslaagden horen. Maar allang niet meer door D & G, Gucci en Prada.
We willen vrolijk en los.
Creatief kunnen beesten en het liefst met die nog exclusievere club binnen een club
Daar waar het gras groener is."
Eigenlijk willen we allemaal in de Magneetbar wonen.

Geen opmerkingen: