vrijdag 26 december 2008

Kerstverwensing (niet voor tere zielen)


In deze dagen van engelenhaar en wildgebraad wordt er wat afgewenst en bespiegeld. Vorstinnen spreken wijze woorden over erbarmen en vrede en de paus mompelt iets over dankbaarheid en bloemen. Ook de Dalai Lama zal deze kerst wel weer ontzettend vergevingsgezind en vredelievend voor de dag komen, maar dat merk ik pas het komend kwartaal in mijn mailbox als al mijn vriendinnen en hun vriendinnen (van vriendinnen) mij zijn woorden toesturen.
Mocht u nu van dit stukje dezelfde toon en strekking verwachten dan moet ik u helaas teleurstellen en u adviseren op te houden met lezen.
Dit is namelijk een kerstverwensing, dat is iets heel anders...
"Achterlijke gore tyfusgladiool op de A2 ter hoogte van Boxtel, Brabant.
Ik moet dit nog even aan je kwijt:
Toen ik voor de derde keer in twintig minuten tijd jou mijn middelvinger toonde, mij ditmaal niet verontschuldigend tegenover naastgezeten puberzoon, maar hem juist luidkeels aanmoedigde dit gebaar ook te maken, had ik nog veel liever iets anders gedaan...
In mijn fantasie parkeer ik op de vluchtstrook naast jouw nu ernstig beschadigde spuuglelijke rotkar.
Ik stap uit en loop naar jou en je domme doos.
Ik open het portier en trek je uit de auto. Ik zwaai zwaai mijn arm in het rond en land met mijn vuist op je neus.
Die kraakt en het bloed spat in het rond
Jouw lelijke rotkop- in de jaren negentig hadden we je chemokar (laag IQ & hysterisch hoog drank & drugsgehalte) genoemd- verbouw ik rigoureus.
Daarna trap ik je hard en vakkundig in de ballen zodat de wereld jouw nakomelingen bespaard blijft.
Die takketrut naast je krab ik de ogen uit. Zij is toch ziende blind, lijkt me.
Gestoorde engerd!
Drank & drugs horen niet in het verkeer maar ik heb je helaas veel te lang kunnen observeren en weet dankzij spiegels dat jij dat niet begrepen hebt.
Goddank zat de hond in zijn tuigje.
Je hebt zijn leven, dat van mij en mijn kind meerdere keren ernstig in gevaar gebracht!
Uiteindelijk heb je zeker drie andere wagens betrokken in je ongelukkig spel met naar ik bid geen gewonden. Ik zag uitsluitend ernstige blikschade.
Meer kon ik niet zien want ik was zelf te druk met sturen om mijn gezin aan deze botsing te laten ontsnappen.
De vermelding van 10 km file op de radio zorgt later weer voor de bibbers.
Nu een paar uur later ben ik nog steeds witheet van woede en staat het gal achter mijn ogen.
Jij etterige egoïst...
Ik hoop dat er behalve een total loss verklaring en rijbewijsintrekking nog veel meer ellende op je pad komt.
Van sprinkhanenplagen, krediet-ellende tot venerische ziekten met veel pus, ik hoop dat niets je bespaard blijft.
Dat jouw verrotte ziel tot in de eeuwigheid moge branden in de hel!
Amen."

2 opmerkingen:

Anoniem zei

jezus, das schrikken. ben wel blij dat jij en zoon er goed vanaf gekomen zijn. in ieder geval een heeel goed 2009 toegewenst. ( heb jije je al aangemeld voor dansen?;) zoennn

Anoniem zei

Wat ik dan weer niet snap is dat, als je toch zo dicht in de buurt was, niet even langs bent gekomen om hier je gal te spugen. Met liefde was ik, ondanks mijn snelwegfobie, met je terug gereden om die eikel in het echt helemaal in elkaar te slaan! Wij hebben vroeger toch een paar jaar op karate gezeten! Ik kan het nog altijd... Vlaamsch Visje