dinsdag 16 december 2008

Ketel van Satan


Wat betreft je relaas over kapotte radiatoren ed. meestal betekent dat dat je energetisch je energie aan het verhogen bent. Verhogen moet je zien als meer ruimte, energie, keuzemogelijkheden, creativiteit. Vaak als je daarmee (meestal ongemerkt) bezig bent, gaan er apparaten stuk. Jouw trilling verandert, de jou zo vertrouwde apparaten zijn doorgaans gewend aan de jouwe. Verander je die dan zijn er altijd apparaten die de nieuwe trilling niet aankunnen en het opgeven. het is dus in feite een kado van God; "Je bent goed bezig zie ik" BENG! Ja zo gaat dat met onze God. Kwestie van doorhebben....
Citaat uit een mail van vriendin Waifi- een professioneel healer & reader- die zij mij bijna een jaar geleden op 06-01-08 stuurde naar aanleiding van een serie blogs over mijn apparatenellende.
Dat God en die vervloekte maand december een pact hebben, was mij door alle kerststallen allang duidelijk, maar waarom dat zich altijd in mijn leven via de centrale verwarming moet manifesteren, is mij een raadsel.
Niet onbelangrijk ik haat kou.
'Het is toch debiel, ben ik bij Vliegende Viool en Fanta Xs op bezoek, is daar ook al de cv kapot!'
'Je hebt last van teveel uitstraling,' grijnst De Rus. De Rus vindt normaal gesproken het eten van biologische groenten al verdacht zweverig, dus het is niet niks, zo'n uitspraak.
Maar het is dan ook al de derde keer die woensdag - niet eens de laatste keer- dat hij op de Dorpsacademie langskomt om mij te helpen met de falende c.v.
Vervolgens bemoeit Lief CV bedrijf zich er weer mee.
Nog altijd gratis (hopelijk!) maar met steeds wanhopigere blik repareren zij opnieuw de ketel.
Ditmaal een nieuwe ventilator.
De volgende dagen zweef ik in bikini breedlachend door een verrukkelijk warm atelier.
Waifi heeft gelijk.
Ook deze December valt er voor mij een hoop denkwerk te verrichten.
Elke nacht ben ik om 03.00 uur wakker en wordt dan besprongen door levensvragen als: hoe plak ik een fietsband? Hoe krijg ik internet op een laptop? Wanneer zal ik klaar zijn met mijn bezwaarformulier tegen het Electronische PatientenDossier en alle klussen die daarbij horen? (Zijn ze nou helemaal gek geworden met al die uitreksels & kopie├źn! Het zou andersom moeten zijn)
Of nog leukere vragen als:
Waarom lukt het mij nooit mijn Piramide van Maslow op orde te krijgen?
Kom ik ooit aan een huis?
En dan meest aandachtvragende:
Wie ben ik als kunstenaar? Wat wil ik? Waar gaat het bedrijf genaamd Van Wijngaarden heen?
Al tijden ben ik chagrijnig door al dit gedenk en jaag ik iedereen die ik eigenlijk wil knuffelen tegen me in het harnas.
Op zondag op de Midwinter Fair in Archeon begint het in mij te gisten.
Gisterenavond door het drinken van glazen rode wijn maar vooral door het maken van een verrassende tekening beginnen de muntjes te vallen.
Vannacht om drie uur neem ik een aantal besluiten op artistiek gebied.
Vanochtend vertrek ik vastberaden naar het atelier.
Grootse plannen.
Bij de voordeur kijk ik omhoog. Ik hoor onheilspellende geluiden achter het dak waar ik de ketel weet.
Geen rook uit de schoorsteen.
In het atelier is het 10 graden.
Het zal er vandaag niet warmer worden...
Bedankt voor de aanmoediging God!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Arctic Monkeys!
Alweer meer dan een jaar geleden..
Wel goed uitgezocht, dat arctic.
Succes ermee meis!

x Bootsy

No sleep till Melbourne zei

Kerstvertelling 2008! Er moeten bladen zijn die een columnist van jouw kaliber willen inlijven.

Zo'n radiator op pootjes - zo een voor in het stopcontact, maar wel zwaar (olie?) - lenen/hebben? A.s. vrijdag verhuizen we, dat ding gaat geloof ik niet mee. <- Moet wel nog even checken met de god van de inventaris.

Kan grote ruimte enigszins aangenamer maken, is top voor kleinere ruimtes.