donderdag 11 december 2008

Msn gekwek


Hoe het is precies gekomen is dat ik jarenlang illegaal op het account van Grandmaster M's schoonmoeder heb zitten msn'n, gaat best ver om uit te leggen.
Dat dit met medeweten van Grandmaster M was, moet wel even vermeld worden en het had te maken met een ooit accute noodzaak tot een msn-account door pc ellende. De gevoelde behoefte om op afstand de macht over mijn pc aan Grandmaster M te geven was de aanleiding. (Overigens een zeer wonderlijke ervaring, die machtsovername. Dat er van alles op je beeldscherm gebeurt zonder dat je de muis ook maar aanraakt. Maar dit terzijde...)
Sinds dat moment kroop ik soms even in de huid van M's schoonmoeder om met de Grandmaster te chatten.
Bij mijn internetdating avontuur werd er door de driftig mailende heren niet alleen veelvuldig om ski ervaring gevraagd, maar bleek het hebben van een msn-account ook tot de vereisten te behoren.
Al die opdringerige heren leken mij niet bevorderlijk voor het huwelijk van M's schoonmoederlief, dus een nieuw account werd gemaakt.
Met een telefoon aan mijn oor geklemd kan ik alles: afwassen, de hond uitlaten, leidingen ontstoppen, kassabonnen uitzoeken, neuken en mail beantwoorden.
Bruidsjurken verven, boodschappen doen, mijn kind mishandelen, spuitbussen bestellen, flessen wijn opentrekken en plassen (dit laatste natuurlijk alleen bij intimi ; )
Taken die met gemak vervuld worden, terwijl ik ook nog boeiend en intelligent oreer.
Met msn kan ik niks anders dan msn. Hooguit een beetje Hyven (het favoriete communicatiemiddel van mijn leerlingen) maar dan houdt het toch echt op.
In mijn msnwereld zitten 5 mensen.
Bootsy met wie het altijd goed communiceren is. Of dat nu per sms, telefoon, naturel, hyves of msn is. (meestal alles tegelijk)
Fanta Xs, mijn lieve - net verhuisde-leerlingvriendinnetje voor wie hetzelfde opgaat.
Niets gezelligers om met haar en een bakje koffie te chatten voor zij naar de brugklas vertrekt.
Grandmaster M; verloopt soepeltjes vanwege jarenlange ervaring.
Maar dan de twee anderen...
MDGDWW (Man Die Graag Date Wil Worden) door Boots ook wel Californische Hunk genoemd, msn-er die voornamelijk over de kredietcrisis klaagt en waar ik ondanks zijn jeugdigheid en zeer aantrekkelijke verschijning de zenuwen van krijg omdat hij vaak tegelijk met de meest gewilde msn-er van het moment online is en ik dan niet aan hem weet te ontsnappen.
De bij mij meest gewilde msn-er van het moment- Leprechaun- is helemaal een man om stapelgek van te worden.
Deze man gooit routineus het liefst ingewikkelde bijvoorbeeld pedagogische kwesties op msn om vervolgens zonder aankondiging urenlang iets anders te gaan doen zoals bijvoorbeeld de hond uitlaten, een zesgangendiner te koken of een fanfare te dirigeren -weet ik veel- terwijl ik dus ondertussen alleen maar aan het msn'n ben en me vertwijfeld afvraag of ik wel leuk/slim/ pedagogisch verantwoord genoeg ben.
Dit weekend ga ik even terug naar de tijd die beter bij mij past.
De nietbestaande fantasievolle middeleeuwen.
Ik vertrek naar Archeon in de hoop dat ze in de souvenirwinkel postduiven hebben.
Back to basics.
Dat zal hem leren....

3 opmerkingen:

Qiwy zei

Gezellig, komt puberzoon ook mee?

Anoniem zei

Het zijn niet de pedagogische kwesties die het ingewikkeld maken. Het is de leeftijd van de jong volwassenen die ons parten speelt. Multitasken blijkt inderdaad moeilijk. Beetje msn-en kan je overal bij doen (zolang je maar af en toe in de buurt van je PC komt). Bellen zonder de daarvoor benodigde concetratie is iets wat alleen vrouwen kunnen. Ik kwam net bij de tandarts binnen. Daar liepen 5 vrouwen door elkaar heen en weer en maar kakelen. Het ging over een jas die kwijt was, maar de manier waarop was ongelofelijk grappig. Helaas kreeg ik een kwartiertje later het idee dat mijn vermaak was opgemerkt. Zelden zoveel pijn gehad bij een behandeling door een vrouw. En als een echte lafaard ben ik stil blijven liggen in die stoel.
Leprechaun of wie het dan ook mag zijn....

Tekstschrijver Tim zei

Google Talk multitaskt ook fijn.