maandag 12 januari 2009

De avonturen van Netwerk Annie (slot)


"Was hartstikke leuk, de nieuwjaarsmarkt," zeg ik tegen Stiefbeen terwijl we enorme zakken oude knuffels en trouwjurken in mijn auto staan te proppen."Ik weet alleen niet of ik nou zo goed ben in dat netwerken. Ik heb vooral veel gelachen."
Want zo eindigt dit netwerkavontuur natuurlijk. Ondergetekende weer eens in dwaze verhalen verwikkeld met Emma en Jan en alleman.
Emma is uitermate geestig als altijd en verhaalt van de keer dat ze Coole Ma ontmoette en dat die haar vervolgens begroette bij het horen van haar naam met:
"Ah Emma van Jan, van de drie schapen"
Dit alles dankzij mijn blog van december 2007 dat ging over een door mij ontvangen mysterieuze kerstkaart.
Ik bezwijk bijna van het lachen onder dit nooit gehoorde verhaal en hang half aan mijn kraam snikkend te wensen dat mijn legging niet zo zou afzakken.
Onverwachts gezellige mensen van diverse pluimage komen langs en eten hartjessnoepjes.
Ik klets gezellig met de gezusters Welbekend en zie veranderde of vertrouwde hoofden.
Er is een blik gescheiden mannen opengetrokken en ook zij hangen bij toerbeurt rond mijn kraam te niksen.
Nu het met de Leprechaun een onduidelijk traject dreigt te worden is een voorraad heren natuurlijk altijd handig. Ik verzet dus geen stap. Ik doe charmant geestig- lees grof ordinair grappig- worstel met verhouding vest / boezem, ontvang vervolgens visitekaartjes die ik zo zorgvuldig wegstop dat ik ze waarschijnlijk niet meer terugvind (dat heb ik meestal) en help ze hun schoenen terug te vinden nadat ik hen eruit heb gekletst.
Maar om nou te zeggen dat ik stevig genetwerkt heb?
Ik blijk toch al snel afgeleid door gezelligheid en hormonen.
"Eigenlijk vind ik het best moeilijk om sponsors te werven, geld te vragen. Ik heb het gevoel dat ik niks anders doe tegenwoordig. Maar het is zo'n prachtig plan, die KleurT'op."
We staan bij mijn auto.
De doorzichtige zakken vol harige knuffels met als bestemming N Melige Pimp Bonttjas en de nu nog maagdelijk witte trouwjurken voor onze jongerenmodeshow vullen mijn wagen.
"Ik sta vast bekend als de Bedelteef van de Ronde Venen."doe ik dramatisch en kijk hem recht in de blauwe ogen. Stiefbeen bromt ontkennend: "Nee joh, gewoon vragen. Er is geld genoeg."
KleurT'op, dag van het optimisme en creatieve geluk.
Zaterdag-ja Valentijnsdag- 14 februari 2009
De dag waarop Dorpsacademie Mus & Muzen te Wilnis wil laten zien dat de grootste rijkdom onze fantasie is.
Verbeeldingskracht als levenstrategie.
Crisissen komen en gaan. Blut zijn is van alle tijden.
De consument moet vertrouwen hebben in de economie.
De Dorpsacademie vindt dit belangrijker:
De mens moet vooral durven te leven!
Dorpsacademie Mus & Muzen is op vriendschap en liefde gebouwd.
Met vele handen, oude spullen en geld kreeg het bestaansrecht.
KleurT'op krijgt hopelijk dezelfde fundamenten.
De Kringkoop (Kringloopwinkel te Mijdrecht) doet al mee op verschillende manieren.
Mijn leerlingen pimpen hun tweedehands spullen die we vervolgens daar exposeren.
Op de Dorpsacademie o.a. workshops en demonstraties.
Exposities overal.
Tekeningen, foto's van getalenteerde jonge mensen.
Verrassende acts over kleur en kleurrijke momenten.
Een uitbundige modeshow die veel beloofd.
Iedereen die ook zin heeft in zo'n dag (zelf zou ik het op prijs stellen als er veel geknuffeld wordt op die dag, maar als je als kapper je haarkleuring in de aanbieding wil doen en als groenteman je worteltjes, ben ik daar ook erg voor), gewoon een tevreden leuke dag als tegenwicht voor die overdreven negatieve grijze verhalen in de media. Wie mee wil doen in woord of gebaar of cash (dat laatste vinden we helemaal niet erg. Sponsoring is een mooi woord.Er moeten bijvoorbeeld veel foto's GROOT afgedrukt worden.) neem dan a.u.b. contact op met dorpsacademie@gmail.com of kijk op http://www.dorpsacademie.nl/ daar komt snel meer info.

Geen opmerkingen: