woensdag 7 januari 2009

De avonturen van Netwerk Annie

'Netwerken? roept Grandmaster M naar zijn vriendin. Ze bemoeien zich samen in een mobiel autogesprek met mij en schreeuwen wat in het rond.
Grandmaster M doet bijdehand: 'Netwerken? Jenneke doet alleen aan netkousen!''
Deze opmerking is in de context van een gesprek over mijn verse interessante lover die achteraf bezien-dit speelt zich 1,5 jaar geleden- carrière- technisch uiteindelijk niks heeft opgeleverd maar toen nog veelbelovend leek.
Volgens G's vriendin dan. Zelf had ik mij slechts verdiept in de vleselijke lusten met de meneer en dus was Grandmaster's opmerking best heel geestig.
Netwerken was eerlijk gezegd een woord dat ik tot ver in dit millennium eerder associeerde met handwerken en visserij dan met visitekaartjes en snoephartjes.
Aaargh, het is hier stom! sms ik naar Leprechaun vanachter mijn kraam op de Nieuwjaarsmarkt te Vinkeveen met in mijn kraam de flyers, aankondigingen,kerstrozen en de schalen van De Rus vol snoephartjes en ik weet niet of ik de Leprechaun hier nu voor wil behoeden of hem juist even wil zien.
Afgelopen zondag heb ik hem woest verteld dat het uit was, waarop hij vervelend guitig opmerkte dat het nooit aan was geweest vervolgens gezellig de haard opstookte en een fles rosé opentrok.
Daarna gingen we uren crackers met kaas eten en slim praten dus hoe de stand van zaken nu is, weet ik niet.
De sporthal is gruwelijk verlicht en ik scheld tegen Stiefbeen dat ik voor deze belichting niet zo'n kerstige jurk heb aangetrokken. Nu is de jurk wel heel erg kerstig uitgevallen want hij zit wat strakker dan de laatste keer.
Stuk bloter ook.
Daar kwam ik al hollend op weg naar de auto achter.
Ik trek mijn vest wat gezelliger en warmer om mij heen in het helverlichte woud van permanentjes en fleecetruien.
Natuurlijk is het elastiek van mijn legging kapot waardoor hij de hele tijd afzakt.
Wat gezien de omvang van mijn derrière toch best een wonder mag heten.
Vandaag hard gewerkt, kind en ik hebben nog niet gegeten.
We sjouwen en maken met de moed der wanhoop de kraam gezellig.
Achter me vermoed ik een konijnenfokkerij gezien de vele konijnen.
Rechts de flink kalende accordeonvereniging.
Ik groet een passerend fanfarelid.
Dan in het diepst van mijn tl-beschenen ellende, slaat de meligheid toe.
Welkom in mijn glamourbestaan...
Netwerk Annie gaat op avontuur!
(wordt vervolgd)


Geen opmerkingen: