donderdag 26 februari 2009

The master


Naar goed katholiek gebruik begint op Aswoensdag na de carnaval het vasten. Nu was mijn vasteloaves wegens hier niet nader te noemen omstandigheden snel afgelopen- zondagavond zat ik al weer sip thuis op de bank- en ben ik bovendien niet katholiek (heerlijk dat ik dat kan zeggen; je zal maar lid zijn van een kerk met zo'n enge Holocaust ontkenner als bisschop)toch doe ik mee met deze oldschool onthouding.
2008 was namelijk een erg goed jaar voor mijn vetcellen.
Allereerst was daar de rondreis door Thailand, die ik samen met Zoon gemaakt heb.
Al het eten was even heerlijk en de Singha biertjes spoelden het soepeltjes weg.
Ik kwam terug met een enorme hoeveelheid herinneringen, tonnen souvenirs en een extra zwemband.
"Dat dans ik er wel weer af", dacht ik toen nog in mijn onschuld. Maar mijn streetdance clubje bleek een sterfhuisconstructie en er werd steeds minder bewogen tot mijn danslerares ontslag nam en ik geen reden meer had om sommige spieren te gebruiken.
In november stopte ik geheel onverwacht- ook voor mijzelf- met roken.
Los van de paar extra's die dat heeft als het niet eeuwig hoeven te zoeken naar aanstekers, nooit meer rochelend kuchen als een oude tandeloze schoorsteenveger en een vermeend lang en gelukkig leven, heeft het me vooral veel gewicht opgeleverd.
Kortom sinds de Kredietcrisis ben ik zoveel kilo's aangekomen dat ik niet meer langs de slager durf te lopen uit angst dat hij meteen zijn messen gaat slijpen en ik tussen de karbonades eindig.
Er is niks mis met een goddelijk lichaam, maar om alle goden van de Olympus tegelijk in een lijf te willen proppen is toch echt overdreven.
Vasten dus.
In mijn geval betekent dat vooral geen alcohol, niks lekkers en verplicht elke dag op de Stairmaster.
Mijn Stairmaster is ooit bij de Liddl aangeschaft en is bijna antiek. Zo moet hij net als ik het eerste kwartier warm worden, wat hem wel leuk menselijk lijkt te maken maar omdat hij daardoor ondraaglijk zwaar trapt, is dat toch vooral vermoeiend irritant.
Daarna begint hij, naast het vervelende monotone gebonk, te piepen en te blazen alsof er een kudde cavia 's bezig is met de opnamen van een pornofilm.
Toen ik gisteren na gedane zaken woest zwetend van het onding afstapte, stond Buuv al bezorgd aan de deur, op zoek naar de bron van het griezelige burengerucht.
Toch ben ik al 24 uur best trots op mijn sportieve traploopprestatie ( daarmee meteen al schrijvend mijn volgende actie op de Stairmaster subtiel uitstellende), tot ik in gratis krant De Pers over Sylvie Van Der Vaart lees.
Sylvie is een heel gek beroemd meisje. Je ziet haar afbeelding vaak in kranten en tijdschriften die bij de Chinees liggen.
Ze is altijd al bekend geweest maar ik heb geen idee waarvan of waarom.
Nu is ze getrouwd met een voetballer waar ik verder geen verstand van heb.
Ook zegt ze moeder te zijn, maar dat laatste geloof ik niet, volgens mij leased ze voor persmomenten gewoon een knap kind bij Elite of Moeder Anne.
Sylvie is namelijk verschrikkelijk dun en heeft heel veel haar.
Je zou haar knap kunnen noemen of goed gekleed.
Zo is zij nu door tijdschrift Jackie als Best Geklede vrouw van Nederland verkozen. Wat in ieder geval betekent dat zij nog nooit gesnapt is met een onderbroek over haar hoofd, want verder zie ik bijzondere er niet zo aan af.
Wel mooie kleuren op de foto.
Sylvie zegt altijd dingen waar ik weken over na kan denken.
"Soms eet ik zelfs het hoorntje op van mijn ijsje" was er een om je tanden in stuk te bijten.
Vandaag beweert ze dat ze drie keer per dag naar de sportschool gaat, wat me vrij omslachtig lijkt. Ga er dan wonen.Pure bluf.
Ik bestudeer de foto van de Best Geklede nog eens goed.
Volgens mij speelt ze vals. Na een kwartier Stairmaster ga ik al dood van verveling.
Ik bekijk het kinderlijke lijfje, de hongerige ogen en die enorme bos haar.Die prachtige waterval.
Maar dat is het! Ineens zie ik alles in verhouding. Als mijn hoofd groter lijkt- ah nee god verhoede dat - of beter: mijn armzalige bosje stro genaamd kapsel meer volume zou hebben is mijn lichaam optisch kleiner.
Haha.
Ik heb geen Stairmaster nodig.
Maar een Hairmaster.

Geen opmerkingen: