zondag 2 mei 2010

Jätte Cul!


Hej Hej,

Hier een levensbericht uit Zweden, land van de 1000 meren, elanden en rare klinkers. Ik typ dit bericht op een Zweedse laptop wat mijn eenvingerige typetechnieck niet ten goede komt, maar wat mij wel in staat stelt om mijn eerst geleerde Zweedse woordjes meteen als titel gebruiken.
Jätte Cul, vet cool heb ik dus al geleerd en dat komt goed van pas want dat is het hier!
Na onze vlucht werden @Yeahse en ik opgehaald op de luchthaven van Oslo door onze gastheer Leon en reden we ruim 5 uur door donkere bossen op weg naar Ytterhogdal. Tijdens die rit telde @Yeahse vele schapen en zaagde op de achterbank een heel bos om. Ik zag een uil, een monsterlelijke eland die hard weg holde en een wit konijn dat bleef zitten en een sneeuwhaas bleek.
Bij aankomst wilden @Yeahse en ik meteen de ruimte zien die we met spuitbus gaan voorzien van muurschilderingen. Leon was zo sportief om ons na 11 uur onafgebroken sturen toch de ruimte te laten zien.
De opluchting... de ruimte die in mijn hoofd tot afschrikwekkende formaat was gegroeid bleek in werkelijkheid fantastisch leuk en heel goed te doen. Alleen bleken lang niet alle spuitbussen geleverd te zijn...
Eenmaal in ons prachtige appartement met uitzicht op de rivier proostten @Yeahse en ik met een dubbele tax-freewisky op ons avontuur en doken ons bed in. Het was 6 uur s'ochtends.
Nu een dag later staat de schets van de jungle in de binnenspeelruimte erop. Morgen worden hopelijk meer spuitbussen geleverd, maar de verhalen over de Zweedse post kunnen je laten huilen of lachen, dus het is nog even afwachten...
Zweden is mooi tenminste wat ik ervan heb gezien,in ieder geval het terrein van het bedrijf Aktive 45, kids & outdoor en de wandeling naar de supermarkt zijn leuk.
Karin & Leon zijn allerhartelijkst en verzorgen ons zeer goed. Hun heerlijke tweeling van 5 jaar oud heeft vandaag de hele dag met verfdampmaskers op hun rossige hoofdjes rondgelopen en toen ik mijzelf tijdens het (met spuitbus) opschetsen eens op de ladder omdraaide, zag ik het tweetal achter me op de steiger staan en met een lege verfbus in de hand mijn bewegingen kopieeren. Dat belooft nog wat ;)
Morgen gaat de klus verder. Inkleuren, het echte werk. Ik heb er zin in...
Nu douchen en een drankje.
Hejdå!
(dat betekent dag! maar ik bedoel eigenlijk heel veel kussen en knuffels voor zoon, Coole Ma en al mijn andere schattebollen!)

2 opmerkingen:

Ferd zei

Knackebröd!

Zoon & Coole Ma & Alfan zei

Dag moeder/dochter!

Hier, in het depressieve-weeralarm-achtige Nederlandje, gaat alles goed. De regen die op Koninginnedag viel valt nu nog steeds, onafgebroken, dagen achter elkaar. Zoon's kamer is, met vele handen van Coole Ma & Vader Jager,(je begrijpt wel wat ik bedoel! ;)) stevig gerenoveerd en de bezem is er flink door heen geweest. Mijn bed staat nu tegen de badkamermuur tégen de BILLYBOEKENKAST® aan, mijn (werk)bureau tegen de buurmuur (waar eerst die spelletjeskisten stonden), mijn (betekende) bureau tegen tegen de schuine muur en daarachter de keyboard, kraten en dozen. Verder sieren de knuffels de rest van de kamer... :) Supermooi. En vernieuwend, sprankelend... (Heb iig vanacht 14 uur geslapen. Wat een heerlijk Zweeds bed heb ik toch!)

Maar goed, ik hoop dat de spuitbussen vandaag (zijn) aan(ge)komen en dat er geen kudde wilde elanden jullie werk verstoren...

Werkze!
Coole Ma & Alfan & Zoon/Puberzoon/Zoonlief.