zondag 13 november 2011

Het elegante 'Zwarte Piet wordt Piet'-plan

Op verzoek een stuk van mijn Tijdlijn van gisteren:
Onderstaande tweets zijn van @Jennekepenneke en op 12-11-2011, de dag van de intocht, geschreven. (voor niet-twitteraars een tweet is een microblog en bestaat uit 140 tekens, vandaar die hartjes)

♥ Iedereen die ik mijn plan vertel over hoe we elegant af kunnen komen van de racistische bijsmaak van Zwarte Piet is enthousiast
♥ maar ik ken niemand in de kring rondom Sinterklaas. Terwijl het zo'n briljant plan is in alle eenvoud.
♥ Kinderen behalen vaak hun Pietendiploma en zijn groot geworden met talentenjachten en "actieve" Sinterklaasverhalen. #wegmetZwartePiet
♥ Binnen een paar jaar gaan alle Zwarte Pieten met pensioen. Er komen veel vacatures vrij voor Pieten. Erefunctie moet je wat voor kunnen.
♥ Sint en de gepensioneerde Zwarte Pieten vonden t niet eerlijk dat alleen zwart Piet mocht worden dus iedereen mag solliciteren. Wit, Chinees, Mocro, Donker.
♥ Dus krijgt misschien in Nov/Dec je buurman de erefunctie van Piet of je tante. Heel gaaf om te dromen dat je later ook Piet kunt worden!
♥ Pieten met dezelfde mooie kleren en oorringen en alles, maar van alle huidskleuren, zonder schminck met gewoon de juiste Pietendiploma's.
♥ Wat vinden jullie er van? Toch een goed plan zo? Piet als erefunctie voor iedereen. Ook minder eng voor (autistische) kinderen.
♥ Dat schoorsteenverhaal geloofde ik ook maar als nou zoveel (donkere) mensen er echt last van hebben. Piet wordt zo weer leuk voor iedereen!
♥ Ook ideaal voor al die talenjachtproducers en liefhebbers. Wie wordt de Piet? kan een jaarlijks terugkerende wedstrijd worden.

1 opmerking:

Manja de Bengel zei

ik zeg doen! vandaag bruine blauwe gele roze rode paarse groene pieten gemaakt met klas ;-)